Tanczos Barna, senator UDMR, testat pozitiv cu noul coronavirus! A fost internat

Publicat: 11/07/2020 | 09:55
Tanczos Barna, senator UDMR, testat pozitiv cu noul coronavirus! A fost internat

Tanczos Barna, senator UDMR, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus! Parlamentarul a dezvăluit, într-o postare pe rețeaua de socializare, că a fost internat cu pneumonie bilaterală și atunci a aflat că virusul SARS-CoV-2 l-a adus în această stare medicală.

„Sunt înconjurat de o echipă super-profesionistă. Mă vindec și totul merge înainte”, a scris parlamentarul, în limba maghiară. El a mai precizat că urmează un tratament și că se simte bine.

Tanczos Barna a fost implicat într-un incident în luna martie. A fost prins de polițiști conducând cu viteză, iar pentru a scăpa, el le-a spus că este bolnav de COVID-19. Ulterior, parlamentarul a susținut însă că de fapt le-a transmis polițiștilor doar că se îndrepta spre testare, nu că ar fi infectat.

Tanczos Barna, senator UDMR, testat pozitiv cu noul coronavirus! Primul a fost Chițac

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost primul politician confirmat cu noul coronavirus. Vergil Chițac ar fi contactat virusul după ce a participat la o reuniune internațională la Bruxelles. După ce a revenit din Belgia, senatorul Vergil Chițac nu a intrat în contact cu alte persoane și s-a izolat în locuința personală. A luat această decizie după ce a aflat că un senator francez cu care intrase în contact a fost infectat cu coronavirus. Ludovic Orban lua atunci o decizie în privința senatorilor. ”Toţi senatorii PNL se izolează la domiciliu. Solicităm diagnosticarea rapidă”, anunța Ludovic Orban.

La scurt timp, liberalul Bogdan Huțucă, lider PNL de Constanța, afla că este infectat cu noul coronavirus. El a interacționat cu Vergil Chițac.