Tăriceanu, despre candidatură: ”Se implică factori străini în disputele politice din Europa și SUA!”

Publicat: 04/03/2019 | 21:34

Liderul ALDE a afirmat, luni pe Facebook, că observă o implicare „a unor factori de influență străini, din zone aflate în afara democrațiilor consolidate”, în problemele interne, în contextul informațiilor apărute în presa rusă privitoare la candidatura sa la prezidențiale.

„Decizia privind candidatura mea la Președinția României nu se ia când anunță propaganda altor state și presa care dezvoltă astfel de manipulări. Realitatea Tv și alte instituții media care preiau sistematic asemenea mesaje devin, cu sau fără voie, instrumentele unei dezinformări nocive pentru statul român. Remarc o tendință de implicare a unor factori de influență străini, din zone aflate în afara democrațiilor consolidate, în disputele politice din Europa și Statele Unite. Indiferent care sunt simpatiile și antipatiile pe plan intern, cred că avem toți responsablitatea de a descuraja astfel de acțiuni”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, luni pe Facebook.

Reacția președintelui ALDE vine ca urmare a unui material publicat de Sputnik, preluat de presa română, care spune că la alegerile prezidențiale candidatul PSD-ALDE va fi Călin Popescu Tăriceanu.

De altfel, Tăriceanu a afirmat, duminică, despre alegerile prezidențiale, că cea mai mai mare probabilitate este ca PSD-ALDE să aibă un candidat comun, însă decizia va fi luată după alegerile europarlamentare din 26 mai. Liderul ALDE a precizat că ia în calcul o candidatură și că vrea să fie un altfel de președinte.

Citește și...