Tatal marinarului ucis pe un vas, in Libia, este in stare de soc! Si-a vazut fiul omorat chiar sub ochii lui!

Publicat: 09/01/2015 | 19:37
Tatal marinarului ucis pe un vas, in Libia, este in stare de soc! Si-a vazut fiul omorat chiar sub ochii lui!

Tatal lui Eduard Corduman (24 de ani), ofiter pe vasul petrolier care a fost bombardat de aviatia libiana, crezand ca acestia transporta arme, si-a vazut fiul murind chiar sub ochii lui.

Tragedia romaneasca din Libia i-a socat pe romani, cand au aflat de soarta tragica a unui tanar marinar de 24 de ani, din Galati, care a murit nevinovat pe un vas care transporta petrol. La bordul navei se aflau doi romani, insa de-abia acum s-a aflat ca cei doi erau tata si fiu.

Eduard era cel mai tanar membru al echipajului
Eduard era cel mai tanar membru al echipajului

Eduard Corduman a murit sub privirile ingrozite ale tatalui sau, ofiter de marina, care se afla pe acelasi vas bombardat de un avion al armatei libiene.

Tatal lui Eduard a scapat cu viata, insa nu a mai putut face nimic pentru fiul sau, care a murit pe loc.
Tanarul, absolvent al Universitatii Maritime din Constanta, urma sa se intoarca acasa peste cateva zile, iar restul familiei il astepta cu mare dor.

Eduard era cel mai tanar membru al echipajului

Verisoara baiatului este in stare de soc, insa si-a adunat puterile si a scris un mesaj de adio in memoria tanarului marinar care a pierit nevinovat.

Nava a fost bombardata de aviata libiana


“Eduard Curduman, erai mandria parintilor tai si a noastra! Un marinar frumos si vrednic, un tanar plin de vise si sperante ce avea o viata inainte. Dumnezeu a vrut sa iti gasesti sfarsitul pe un vas petrolier intr-un port din Libia. O bomba ti-a curmat viata. Erai cel mai tanar membru al echipajului. Suntem cu totii socati, iar durerea este enorm de mare. Amintirea ta va fi mereu cu noi, vei fi mereu in gandul si in inimile naostre. Dumnezeu sa iti odihneasca sufletul in pace! Adio verisorul meu drag!”
, a scris tanara pe Facebook.

Eduard era cel mai tanar membru al echipajului

Un petrolier care naviga sub pavilion elen şi la bordul caruia se aflau cei doi marinari romani a fost atacat in portul libian Derna, aflat in zona controlata de militiile islamiste. Pe langa marinarul roman, şi-a mai pierdut viata un grec. Atacul a fost comis de un avion al armatei libiene.

Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, nava bombardata apartine companiei grecesti Aegean Marine Petroleum, doi dintre cei 26 de marinari aflati la bord, romanul Eduard Corduman si un grec, şi-au pierdut viata in urma atacului produs portul libian Derna.

(M.A.)