Testamentul politic al lui Corneliu Coposu a fost găsit după 23 de ani!

Publicat: 17/05/2018 | 15:21

Fundația „Corneliu Coposu” și Asociația „21 decembrie 1989” au anunțat că au găsit testamentul politic al lui Corneliu Coposu, cel care a fost numit de liderii politici străini drept „cel mai moral și mai important politician român după Revoluție”. Conținutul testamentului politic va fi prezentat duminică, la ora 15:00, la Sala Studio a Teatrului Național „I.L.Caragiale”.

„Ani la rând după moartea lui Corneliu Coposu s-a vorbit despre faptul că Seniorul nu a lăsat naţiunii române un testament scris. Recent, am găsit testamentul întâmplător, după două decenii, în timp ce căutam documente scrise de Senior despre creştin-democraţie pentru lansarea unui apel de renaştere, eveniment pe care Fundaţia noastră îl pregătea la Bădăcin, satul lui Iuliu Maniu. Vrem să împărtăşim cu toţi românii această moştenire, în ziua de 20 mai, ziua de naştere a lui Corneliu Coposu”, a anunțat Ionuţ Gherasim, preşedintele executiv al Fundaţiei „Corneliu Coposu”.

Corneliu Coposu este înmormântat la Cimitirul Bellu Catolic

Corneliu Coposu (1914-1995) a fost deținut politic și liderul opoziției din România postcomunistă.  Absolvent de drept şi ziarist, om de încredere al liderului naţional-ţărănist Iuliu Maniu, Coposu a fost membru al Partidului Naţional Ţărănesc până la interzicerea acestuia în 1947, iar ulterior a fost deţinut politic în condiţii foarte aspre timp de 17 ani, în faza stalinistă a regimului comunist din România.

După Revoluţia din 1989 a reîntemeiat oficial PNŢ sub numele de Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi a fost preşedinte al PNŢCD-ului între 1990 şi 1995. În această calitate, el a fondat Convenţia Democrată Română, al cărei prim preşedinte a fost. Corneliu Coposu a fost ales senator în Parlamentul României în 1992. Este înmormântat în Cimitirul Bellu Catolic şi mai multe locuri publice îi poartă numele, potrivit hotnews.ro.

 

Citește și...