Tragedia de la spitalul din Buzău a avut loc în saloanele cu pacienți sedați sau imobilizați la pat, care nu au avut nicio șansă să se apere

Autor: Maria H.
Publicat: 18/08/2019 | 18:12
Tragedia de la spitalul din Buzău a avut loc în saloanele cu pacienți sedați sau imobilizați la pat, care nu au avut nicio șansă să se apere

Cei nouă pacienţi de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, răniţi în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost transferaţi la patru spitale din Capitală. Potrivit unor surse carnagiul a avut loc în saloanele în care se aflau mai multe persoane sedate sau imobilizate la pat care nu au avut nicio șansă să se apere. 

„Toţi cei nouă pacienţi au fost transferaţi la patru spitale din Capitală – Bagdasar, Floreasca, Municipal şi Pantelimon, doi cu elicoptere SMURD, trei cu ambulanţele, iar alţi patru cu autospeciale pentru victime multiple”, a precizat Adrian Zoica, pentru Agerpres.

Potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, decizia de transfer a fost luată deoarece spitalul din Buzău nu are secţie de neurochirurgie. Doi dintre pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Floreasca, alţi doi la Spitalul Sf. Pantelimon, trei la Spitalul Bagdasar şi doi la Spitalul Universitar.

Cine este agresorul din Buzău

Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient.

Citește și...