Tragedie uriașă! Bilanțul este cutremurător: 150 de morți și numărul crește

Publicat: 17/04/2019 | 08:36

Tragedie uriașă! Bilanțul este cutremurător: 150 de morți și numărul crește. Aproximativ 150 de persoane sunt date dispărute după ce o ambarcațiune s-a scufundat în largul unui lac din regiunea estică a Republicii Democrate Congo, a anunțat președintele țării, Felix Tshisekedi, citat de Euronews și preluat de Mediafax.

”Sunt foarte întristat să vă anunț că o ambarcațiune s-a scufundat în lacul Kivu. Bilanțul provizoriu este de 150 de persoane dispărute”, a anunțat Tshisekedi prin intermediul unei postări pe Twitter.

Delphin Mbirimbi, un activist local, a anunțat că trei cadavre au fost recuperate din lac, 33 de persoane au fost salvate, iar alte 150 sunt date dispărute în urma naufragiului. Președintele Tshisekedi a declarat că urmărește îndeaproape situația și lucrează pentru „a-i identifica și sancționa pe cei responsabili”, informează și stiripesurse.ro.

Incidentele de acest tip sunt frecvente în Republica Democrată Congo, un stat în care există foarte puține șosele în afara marilor orașe și unde bărcile sunt folosite foarte des, acestea fiind de cele mai multe ori, supraaglomerate.

Citește și...