Traian Berbeceanu s-a retras din Poliţie. Mesajul pe care fostul șef BCCO l-a transmis: ”Sfârșitul nu-i aici!”

Publicat: 02/04/2018 | 10:07
Traian Berbeceanu s-a retras din Poliţie. Mesajul pe care fostul șef BCCO l-a transmis: ”Sfârșitul nu-i aici!”

Traian Berbeceanu şi-a anunţat retragerea din Poliţie, după 25 de ani de activitate. Comisarul şef care a condus BCCO Alba a avut o carieră prolifică, în care a primit numeroase distincţii. „Sfârşitul nu-i aici”, a spus poliţistul Traian Berbeceanu.

Acesta a anunţat că de la 1 aprilie s-a retras din Poliţie, după 25 de ani de activitate. Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba s-a pensionat după 25 de ani de activitate în Poliţie. „Nu vă ascund dorinţa de a urma o cariera în magistratură şi chiar mă pregătesc de ceva vreme în acest sens. Referitor la posibila mea implicare în activităţi politice, la acest moment nu am un răspuns clar conturat. Sunt într-o perioadă de evaluare atentă a ceea ce se întâmplă pe scena politică şi chiar dacă, la un moment dat, voi lua o decizie în această direcţie, în mod categoric nu mă voi alătura marilor ai momentului, formaţiunilor care deja sunt complet compromise, cel puţin în opinia mea”, a declarat Traian Berbeceanu, citat de glasul-hd.ro.

Ultimii ani de carieră ai comisarului şef care a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba au fost presăraţi de momente dramatice. În 23 octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, şi apoi arestat preventiv, pentru o lună, într-un dosar în care a fost acuzat de favorizarea ilegală a unor grupări infracţionale.

Poliţistul din Deva a fost înlăturat de la conducerea BCCO Alba, însă ulterior şi anchetatorii săi au fost puşi sub învinuire de Direcţia Naţională Anticorupţie, sub acuzaţia că au fabricat probe false pentru a-l incrimina pe Berbeceanu. Potrivit DNA, fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan şi cei doi complici ai săi, fostul procuror Nicolaie Cean şi poliţistul Alin Muntean, au fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu, încercând să îl reducă la tăcere şi să obţină de la acesta materiale despre care credeau că i-ar fi putut incrimina. În urma anchetei, Ioan Mureşan a fost suspendat din funcţia de procuror şi înlocuit de la conducerea DIICOT Alba Iulia.