Trăiesc sau nu Alexandra și Luiza? Gheorghe Dincă a recunoscut tot: „Vreau să vă spun adevărul”

Publicat: 20/08/2019 | 08:01
Trăiesc sau nu Alexandra și Luiza? Gheorghe Dincă a recunoscut tot: „Vreau să vă spun adevărul”

Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, a declarat – în timpul emisiunii „Marius Tucă Show” – că acuzaţiile iniţiale ale procurorilor au fost de trafic de persoane, în ceea ce o priveşte pe Luiza Melecu, şi de trafic de minori şi viol, în ceea ce o priveşte pe Alexandra Măceşanu. Avocatul a mai declarat că Dincă şi-a recunoscut prima dată faptele în faţa unui poliţist, iar mai apoi în faţa sa şi a unui procuror.

Recunoaşterea faptelor a fost consemnată în cea de-a treia zi de anchetă. Conform avocatului Alexandru Bogdan, soţia criminalului din Caracal a revenit în România pe 26 aprilie – după momentul la care se presupune că Luiza Melencu ar fi fost ucisă – şi a stat o lună în „Casa Groazei”.

„M-am prezentat, i-am spus că sunt avocatul din oficiu, l-am rugat să-mi spună despre ce e vorba, nu mi-a dat foarte multe detalii, doar mi-a zis că nu e vinovat în raport cu acuzaţiile. L-am perceput ca fiind o persoană îngândurată, l-am văzut stând foarte mult pe gânduri, am încercat să aflu mai multe înainte de o discuţie oficială pe acuzaţii să văd ce-mi spune clientul. Din primul moment, la prima discuţie, mi-a spus că este nevinovat şi că nu are nicio legătură cu acuzaţiile care i se aduc”, a declarat Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, conform mediafax.ro.

A întreţinut relaţii sexuale cu Luiza Melencu

Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, a declarat, la emisiunea „Marius Tucă Show”, că Dincă şi-a recunoscut prima dată faptele în faţa unui poliţist, iar mai apoi în faţa sa şi a unui procuror. Recunoaşterea faptelor a fost în a 3-a zi de anchetă.

„În foişor au stat de vorbă (n.red. –  cu poliţistul), după care am fost anunţaţi că dânsul vrea să îşi recunoască faptele. A fost o mărturisire în faţa poliţistului, apoi în curte în faţa mea, a procurorului şi a poliţistului. A spus >. A luat-o cronologic, dacă îmi amintesc, a vorbit despre cazul Luizei, în detaliu, cum a luat-o la ocazie”, a declarat Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, ÎN emisiunea „Marius Tucă Show”.

Acesta a mai spus că Dincă a relatat că a întreţinut relaţii sexuale cu Luiza Melencu, cu acordul acesteia, iar ulterior, pe fondul unei scandal, a lovit-o mortal pe fată. Pereţii casei lui Gheorghe Dincă sunt verificaţi cu scannerul, în căutarea de noi probe.

Reconstituire eșuată

Apărătorul lui Dincă spune că ucigaşul a afirmat că a ucis-o pe Luiza în data de 15 aprilie, în aceeaşi zi în care a luat-o cu maşina. După recunoaşterea faptelor, avocatul spune că Dincă a fost dus la locul indicat de acesta, dar pe un alt traseu decât cel menţionat de criminal.

„Ne-am deplasat în teren pentru a vedea unde este cadavrul, dar nu a reuşit reconstituirea. Dincolo de faptul că presa era prezentă pe urmele anchetatorilor, nişte persoane neautorizate au pătruns în zona de cercetare la faţa locului. Înainte, doi cetăţeni au deschis portiera de la maşina unde era incultaptul şi au început să adreseze cuvinte jgnitoare, moment în care procurorii au intervenit”, a mai spus avocatul. (Citește articolul integral AICI)