Transportatorii anunță un protest care va bloca centrul Capitalei!

Publicat: 17/04/2019 | 08:43
Transportatorii anunță un protest care va bloca centrul Capitalei!

Confederaţia Operatorilor şi Transportorilor Autorizaţi din România (COTAR) organizează miercuri un protest în Piața Victoriei. Mii de șoferi și-au exprimat nemulțumirea față de aprobarea proiectului de lege privind activitățile de transport alternativ cu vehicul cu șofer „VTS” care reglementează activitatea de ridesharing. 

Peste 1.500 de mașini și-au făcut apariția încă de la ora 6:30 în Piața Victoriei, în zona din fața sediului Guvernului. Șoferii spun că își continuă protestul pe care l-au început în luna martie și cer Guvernului să ia măsuri pentru a interzice pirateria și să îi excludă pe falșii transportatori. Protestatarii vor rămâne în Piața Victoriei până la ora 18, a precizat secretarul general al COTAR, conform Mediafax.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a protestat în mai multe rânduri pentru legiferarea companiilor de transport alternativ, precum Uber și Bolt (Taxify). La începutul acestei săptămâni, Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, a anunțat că ordonanța pentru interzicerea pirateriei în transportul auto va fi publicată în Monitorul Oficial cel târziu miercuri. Actul normativ a fost adoptat de Guvern pe 29 martie.

Cu ocazia protestului COTAR, în ziua de 17 aprilie, în intervalul orar 06.00-18.00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru. Astfel, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie:

– începând cu ora 06.00, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu; – la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

– începând cu ora 06.00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu. Rute alternative: – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești; – Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Șos. București-Ploiești.

Citește și...