Tricolorii mici s-au făcut mari! România under 19 calificată la Turneul de Elită!

Publicat: 12/11/2017 | 09:00
Tricolorii mici s-au făcut mari! România under 19 calificată la Turneul de Elită!

După ce a învins Grecia în meciul de debut al turneului de calificare la Campionatul European din 2018 cu scorul de 2-1, sreprezentativa under 19 a României a recidivat, reuşind o nouă victorie senzaţională cu acelaşi scor, 2-1 în faţa puternicei reprezentative a Rusiei. La fel ca şi în meciul contra ţării gazdă a acetui turneu de calificare, Grecia, Olimpiu Moruţan, diamantul revelaţiei Ligii I, FC Botoşani, a marcat primul gol al „tricolorilor mici”, punctând în minutul 61 la capătul unei acţiuni personale de toată frumuseţea. 

După ce a înşirat câţiva adversari, Olimpiu Moruţan l-a învins pe portarul rus cu un şut la colţul lung, deschizând scorul în minutul 61.

Selecţionata pregătită de Adrian Boingiu şi-a dublat avantajul pe tabela de marcaj în minutul 70, Alex Măţan reluând în plasă o minge respinsă de portarul rus la şutul lui Vlad Moldoveanu. Ruşii au reuşit să reducă din handicap pe final, Tsypchenko punctând în minutul 83 cu o lovitură de cap, golul său stabilind şi scorul final al întâlnirii.

Prin victoria obţinută în faţa Rusiei, „tricolorii mici” şi-au asigurat prezenţa la Turneul de Elită pentru calificarea la Campionatul European din 2018.

În celălat meci disputat în etapa a II-a a grupei preliminare de calificare din Grecia, reprezentativa ţării gazdă a zdrobit Gibraltar, scor 5-0. În aceste condiţii, elevii lui Adrian Boingiu sunt siguri de primul loc din grupă însă au nevoie de o victorie la scor în ultimul meci al grupei contra Gibraltarului, pe 14 noiembrie, pentru a fi în prima urnă valorică la tragerea la sorţi pentru Turul de Elită, unde sunt deja calificate automat Spania şi Portugalia. În celelalte grupe, Germania, Italia, Ucraina şi Austria au maxim de puncte şi golaveraj mult mai bun decât tricolorii mici.

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 şi 2 în cele 13 serii din această prima fază se vor califica la Turul de Elită, ultimul premergător Campionatului European.

Turneul final al Euro 2018 pentru echipele Under 19 va avea loc în Finlanda.

                                                                                 

Iată clasamentul grupei a X-a:

1 România 6 pct.

2 Rusia 3  

3 Grecia 3

4 Gibraltar 0

 

Cristi P. 

Citește și...