Turneu final cu 12 echipe noi faţă de ultimul Mondial!

Publicat: 16/11/2017 | 16:53
Turneu final cu 12 echipe noi faţă de ultimul Mondial!

Doar 20 de echipe care au fost prezente la Mondialul din urmă cu patru ani din Brazilia vor juca şi la Campionatul Mondial de anul viitor din Rusia. Restul de 12 echipe sunt nou venite faţă de ultimul mondial. Printre acestea, Islanda şi Panama apar în premieră la un turneu final.

Faţă de Campionatul Mondial 2014, Olanda, Italia, Grecia, Bosnia, Algeria, Camerun, Cote d’Ivoire, Ghana, Chile, Ecuador, Honduras şi SUA vor urmări la televizor turneul final din Rusia, în timp ce Germania, Belgia, Croaţia, Anglia, Franţa, Portugalia, Rusia, Spania, Elveţia, Coreea de Sud, Iran, Japonia, Australia, Argentina, Brazilia, Columbia, Uruguay, Mexic, Nigeria şi Costa Rica şi-au asigurat biletele şi pentru CM 2018.

Cele 12 nou venite la Mondiale, faţă de 2014 sunt Danemarca, Islanda, Polonia, Serbia, Suedia, Arabia Saudită, Panama, Tunisia, Maroc, Egipt, Senegal şi Peru.

Europa are 14 reprezentante, cele mai multe, cu una în plus ca acum 4 ani, graţie Rusiei ca echipă gazdă. Marile absente sunt Italia, Olanda, Chile şi SUA, în timp ce Islanda şi Panama vor juca în premieră la Cupa Mondială. Peru revine la Cupa Mondială după o aşteptare de 36 ani, Egiptul după 28 ani, iar Marocul după 20 de ani. Senegal s-a calificat a doua oară la Mondiale, după reuşita din 2002, în timp ce Serbia şi Danemarca revin după 8 ani. Suedia, Tunisia, Arabia Saudită şi Polonia nu s-au mai calificat de la CM 2006 din Germania.

Oceania nu va avea reprezentantă pentru al doilea Mondial consecutiv, după ce Noua Zeelandă a pierdut barajul cu Peru. Reamintim că din 2006, Australia a părăsit Oceania şi joacă preliminariile în zona Asiei, mutare care i-a permis să se califice la ultimele patru turnee finale.

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatul Mondial din 2018 este programată pe 1 decembrie, la Moscova. Turneul final al Cupei Mondiale din Rusia se va desfăşura între 14 iunie şi 15 iulie 2018.

             

Cristi P.     

Citește și...