Turris intră în lupta pentru promovare în urma victoriei de la Arad: „Cu aceste puncte suntem în calcule!”

Publicat: 09/07/2020 | 22:42
Turris intră în lupta pentru promovare în urma victoriei de la Arad: „Cu aceste puncte suntem în calcule!”

Turris a produs surpriza play-off-ului pentru promovarea în prima ligă reușind să se impună cu 4-3 în confruntarea din deplasare cu UTA. Partida de pe „Motorul” din Arad a fost cea mai spectaculoasă din acest sezon a ligii secunde și a contat pentru runda a doua a play-off-ului de promovare.

Mare favorită și lider în clasament, UTA a deschis scorul în minutul 2 prin Moise în minutul 3 însă Turris a revenit în joc prin reușita lui Tescan din minutul 21. Peste nouă minute arădenii au revenit în avantaj grație golului marcat de Buhăcianu însă la ultima fază a primei reprize Turris a reușit să egaleze din nou prin Pană, 2-2 fiind scorul cu care cele două formații au intrat la cabine.

După pauză cei care au preluat avantajul au fost băieții lui Erik Lincar care au punctat pentru 3-2 de la punctul cu var prin Voinea în minutul 54. Bucuria celor de la Turris a durat doar patru minute, Bustea restabilind egalitatea, scorul devenind 3-3. Cu remiza nu a fost însă de acord Haita care a punctat pentru 4-3 cu un minut înaintea finalului timpului regulamentar, Turris plecând astfel cu toate punctele acasă.

„Pentru noi rezultatul nu a fost o premieră. Am reușit să ne calificăm în acest play-off, câștigând la Farul, unde la fel nu a câștigat nimeni, ceea ce demonstrează că suntem o echipă incomodă, care are calitate și în același timp și forță. Și forță mentală, pentru că am reușit să obținem pe final de partidă cele trei puncte foarte importante pentru noi. Cred eu, cu aceste puncte suntem și noi acolo, undeva în calculele pentru locul trei. Punctajul e foarte apropiat, fiecare meci e foarte greu, cum a fost și cel cu Pitești, cu Ionuț Badea, acum cu Balint. UTA e o echipă foarte bună, nu degeaba e pe primul loc, iar noi compensăm prin ce știm cel mai bine”, a declarat Erik Lincar, antrenorul formației Turris după meci.

În urma acestui rezultat, UTA a rămas lider cu 25 de puncte urmată de Turris cu 24 de puncte, arădenii având însă un meci mai puțin disputat, cel cu Petrolul de pe teren propriu. Podiumul este completat de CS Mioveni, formație care are 21 de puncte.