UEFA a schimbat modificarea » 20 iulie noul termen pentru comunicarea echipelor particiante în cupele europene!

Autor:
Publicat: 22/04/2020 | 11:00
UEFA a schimbat modificarea » 20 iulie noul termen pentru comunicarea echipelor particiante în cupele europene!

UEFA a organizat ieri o videoconferință cu reprezentanții federațiilor naționale afiliate în urma căruia a luat o decizie foarte importantă.

Astfel, forul continental a fixat data de 20 iulie ca noul termen pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene, decizia fiind luată pentru a permite încheierea campionatelor naţionale care sunt suspendate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

„Noua modificare asupra termenului s-a făcut cu scopul de a se obţine mai mult timp pentru finalizarea competiţiilor interne. Propunerea a fost susţinută şi de Federaţia Română de Fotbal. Astfel, noua dată limită pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene este 20 iulie, precedentul termen era 30 iunie şi fusese stabilit de UEFA după consultările din 17 martie. Competiţiile europene sunt programate acum să debuteze pe 28-30 iulie, partidele tur, iar manşa secundă să aibă loc în perioada 4-6 august”, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul oficial al FRF.

Totodată, în urma discuţiilor avute de cei de la UEFA cu federaţiile naţionale afiliate, s-a decis că este necesară încheierea campionatelor pe teren pentru că meritul sportiv şi spiritul de competiţie sunt criteriile care trebuie să primeze.

După cum bine știți, cu mici excepții, manjoritatea campionatelor sunt suspendate ca urmare a pandemiei de coronavirus care a cuprins întreaga lume.