UEFA, aviz favorabil pentru FRF!

Autor:
Publicat: 25/05/2020 | 16:18
UEFA, aviz favorabil pentru FRF!

UEFA a dat astăzi aviz favorabil Federaţiei Române de Fotbal (FRF) la solicitarea pe care forul de la București a făcut-o săptămâna trecută forului continental pentru prelungirea termenelor fixate pentru comunicarea calendarului competițional.

În conformitate cu situaţia de la nivel naţional privind măsurile de distanţare pe perioada stării de alertă, FRF a solicitat ca termenul de 25 mai, impus de UEFA pentru comunicarea calendarului competiţional, să fie prelungit până la data de 1 iunie.

UEFA a acceptat astăzi cererea Federaţiei Române de Fotbal (FRF) aceasta fiind făcută ca urmare a anunţului autorităţilor române prin care situaţia va fi reevaluată la fiecare două săptămâni şi luând în considerare posibilitatea relaxării măsurilor.  FRF informează totodată pe site-ul oficial că această perioadă de prelungire va fi utilă şi pentru o analiză a implementării actualului protocol medical în ceea ce priveşte antrenamentele.

Așa cum v-am informat, Liga 1 se va relua mai mult ca sigur la jumătatea lunii iunie, mai exact în weekendul din 12-14 iunie. Anunțul a fost făcut recent de Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, partidele urmând a se disputa la fel ca în Germania, fără spectatori.

„Am luat un studiu-model existent în Germania, pentru că practic este singura ţară care în momentul acesta a repornit competiţiile sportive cu nişte reguli clar şi bine definite şi în momentul în care am stabilit acel regim de antrenament în cantonament închis, cu izolare şi cu testare, modelul german ne-a fost de folos. Suntem, din punct de vedere al activităţii sportive, puţin înaintea altor state şi ne pregătim şi noi, cu toate protocoalele şi cu tot cadrul legal care ar trebui să descrie viitoarea competiţie. Discuţiile despre fotbal au avut în vedere asigurarea pentru o lună a activităţii de pregătire ca să poată să înceapă campionatul, urmând ca din a doua jumătate a lunii iunie să putem permite şi competiţiile”, a declarat recent Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.