Ultima oră. Avertisment meteorologic înainte de sosirea Papei Francisc în România

Publicat: 31/05/2019 | 10:10
Ultima oră. Avertisment meteorologic înainte de sosirea Papei Francisc în România

Ultima oră. Avertisment meteorologic înainte de sosirea Papei Francisc în România. Administrația Națională de Meteorlogie a emis o actualizare meteorologică pentru București, fiind vizate zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar veștile nu sunt deloc bune.

În București, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar precipitațiile nu vor lipsi. Vor exista intensificări ale vântului, reprize de ploaie și descărcări electrice.

Vineri (31 mai), orele 10:00 – 21:00

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și mai ales după-amiaza și seara vor fi reprize de ploaie și descărcări electrice. Cantitatea estimată pentru acest interval va fi de aproximativ 10…15 l/mp. Există probabilitatea ca în unele cartiere ploaia să aibă caracter torențial, vântul să prezinte intensificări, să cadă grindină și să se acumuleze 20…30 l/mp .Temperatura maximă va fi în jur de 25 de grade.

Vineri (31 mai), orele 21:00 – 06:00

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibile căderi de grindină. Cantitatea estimată pentru acest interval este de 25…30 l/mp, posibil în unele cartiere 40…50 l/mp. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

Sâmbătă (01 iunie), probabilitatea pentru înnorări accentuate, averse și descărcări electrice va fi mai ridicată dimineața și din nou spre seară, iar cantitățile de apă se vor situa în general între 3 și 7 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Duminică (02 iunie), după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

 

Citește și...