Ultima oră! Ce s-a întâmplat, în această dimineață, cu singurul român infectat cu coronavirus

Publicat: 27/02/2020 | 07:41
Ultima oră! Ce s-a întâmplat, în această dimineață, cu singurul român infectat cu coronavirus

Din nefericire, a apărut și primul caz confirmat de infectare cu coronavirus pe teritoriul României, fiind vorba despre un bărbat din județul Gorj. Acesta va intra, spune ministrul Sănătății, într-o ”schemă de tratament” și se speră ca starea de sănătate a bărbatului să se amelioreze. 

Bărbatul este transportat la spitalul Matei Balș din București, iar Raed Arafat a transmis că starea de sănătate a acestui ”nu este gravă”. Șapte membri ai familiei sale se află, acum, în carantină.

„Avem primul caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat cum va ajunge la București va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție bună”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, potrivit stiripesurse.ro.

Primii 10 pacienți români diagnosticați cu coronavirus vor fi tratați la Institutul Matei Balș din București, cel mai mare spital de boli infecțioase din România. Autoritățile au dat asigurări că spitalul condus de Adrian Streinu Cercel întrunește toate condițiile pentru a trata eventuali pacienți infectați cu coronavirus. Dacă numărul pacienților români infectați cu coronavirus va depăși 10 persoane simultan, pacienții vor fi îngrijiți și în alte spitale de boli infecțioase din țară – la Iași, Târgu Mureș, Timișoara sau Sibiu.

Transportul nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient

Bărbatul originar din județul Gorj care a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19, în această seară, a ajuns la Institutul Matei Balș din București în urmă cu scurt timp.
Transportul s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului.
De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară). Bărbatul a fost predat personalului Institutului Matei Balș și va rămâne izolat complet de restul pacienților.
Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice.

 

Citește și...