Ultima ora! Victor Ponta este audiat la DNA in dosarul GOVOR

Publicat: 12/01/2016 | 10:14
Ultima ora! Victor Ponta este audiat la DNA in dosarul GOVOR

Fostul premier Victor Ponta este audiat, marti dimineata, la DNA Oradea in dosarul in care vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Vasile Govor, a fost arestat pentru fapte de coruptie.

 

Procurorii DNA vor sa stie ce implicare are Victor Ponta in ”salvarea” deputatului Ovidiu Silaghi. Acesta s-a inscris in PSD in primvara lui 2014 pentru a candida pe listele social-democratilor la alegerile partiale din Colegiul nr. 2 din Satu Mare si pentru a scapa astfel de arest in dosarul in care era cercetat pentru primirea unei mite de 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache, pe vremea in care era ministru al Transporturilor.

victor ponta

 

Am inceput impreuna si am avut succes in judetul Satu Mare. Puteam sa avem decizia de a merge separat, fiecare partid, insa am decis si ma bucur foarte tare ca vom avea un candidat comun, domnul Ovidiu Silaghi va fi sustinut de catre toate partidele care au format USL-ul.

I-am rugat pe colegii mei de la PSD sa inteleaga ca acest sacrificiu pe care il cer, de a avea candidat comun, care sa nu fie de la PSD, se refera la ceva mai important decat un colegiu de deputat, se refera la un mesaj pe care il dam intregii tari, acela ca putem fi uniti, asa cum am fost in USL tot timpul, mai ales la faptul ca in 2016 aici la Satu Mare vom fi din nou uniti ca sa castigam. Altfel, prin sistemul de vot cu un singur tur intotdeauna primarul municipiului si presedintele CJ vor reveni UDMR-ului”, a spus atunci Victor Ponta.
 

Victor Ponta apare si in dosarul lui Mircea Govor
 

mircea govor

Numele lui Victor Ponta mai apare in dosarul lui Mircea Govor si intr-un alt context, in legatura cu un caz al primarului PSD al comunei Odoreu, pe care vicepresedintele CJ Satu Mare a incercat sa il constranga pentru a interveni pe langa membrii unei comisii de licitatie cu privire la o lucrare finantata din fonduri europene.

 

Loredana Toma
 

Citește și...