Umilinta a doi romani arestati din greseala in Elvetia! Politistii i-au eliberat in pijamale si papuci de dama!

Publicat: 17/10/2013 | 23:00

Doi romani care se aflau in vacanta in Zurich au trait cosmarul vietii lor in momentul in care au coborat din tren: politistii le-au pus catusele la maini si i-au aruncat dupa gratii pentru o presupusa tentativa de omor.

Ceea ce trebuia sa fie o vacanta perfecta s-a transformat intr-un calvar pentru doi romani. Alin Mihu Nicolae si Daniel Papuc, ambii in varsta de 22 de ani, au plecat din Italia, acolo unde locuiau de cativa ani, si au plecat in Zurich (Elvetia), in concediu. La intoarcere, in gara, in timpc e asteptau trenul, s-a dezlantuit Iadul!

Daniel (stanga) si Alin sustin ca au fost inchisi pe nedrept in Elvetia
Daniel (stanga) si Alin sustin ca au fost inchisi pe nedrept in Elvetia

“Am fost arestat eu si Daniel Papuc fara sa fim intrebati nimic. Ne-au fost puse catusele si ne au dus in arestul politiei Zurich. Mi-a fost luat sange cu forta de catre sase politisti. Toti politistii radeau de noi si ne injurau. Eu si Daniel nu intelegeam nimic din cele se se intampla. I-am zis lui Daniel sa stea linistit, pentru ca in 24 de ore o sa fim eliberati pentru ca nu am facut nimic”, isi incepe relatarea unul dintre romanii care sustin ca au fost batjocoriti de autoritatile din Zurich.

Alin lucreaza ca sofer, in Italia, si spunbe ca a fost arestat ilegal pe perioada concediului, in Elvetia
Alin lucreaza ca sofer, in Italia, si spunbe ca a fost arestat ilegal pe perioada concediului, in Elvetia

“Am fost aruncat intr-o camera cu doua paturi supraetajate, cu doua randuri de gratii la geam. Paturile nu erau paturi, si ma inveleam cu cerceafuri de hartie. Am stat in acea camera trei zile fara sa stiu ce se intampla si de ce sunt retinut . Dupa patru zile mi s-a spus ca sunt acuzat de talharie si tentativa de omor. Nu puteam sa cred asa ceva! A cincea zi mi-au luat hainele si mi-au dat pijamale si papuci rosii de dama”, sustine Alin Nicolae.

Alin lucreaza ca sofer, in Italia, si spunbe ca a fost arestat ilegal pe perioada concediului, in Elvetia

Dupa 38 de zile, autoritatile au revenit asupra deciziei de arestare, iar cosmarul romanilor parea ca se termina.

“Am fost dus la un procuror care a decis ca noi nu suntem vinovati sic a o sa fim despagubiti. Am fost dus la penitenciar inapoi, iar acolo ma asteptau gardienii cu bagajele facute. A doua zi am fost eliberat. Dar, surpriza! Am fost eliberat in pijamale si papuci de dama. Iesind in cantonul Politiei Zurich, care se afla in centrul orasului, va imaginati prin ce am trecut… nu aveam bani, nu aveam haine, eram ca niste boschetari”
, reclama romanul.

Alin si Daniel sustin ca au mers la mabasada Romaniei de la Berna pentru a face reclamatie asupra autoritatilor elevetiene, insa reactia a fost una halucinanta.

“I-a busit rasul pe angajati cand ne-a vazut cum aratam. Nu le-a pasat de problema noastra, ne-au spus sa sunam la consulat, ori noi nu aveam niciun ban ca sa ne permitem sa sunam”
.

(M.A.)

 

Citește și...