Un autocar plin cu turiști s-a răsturnat într-o prăpastie din Italia. Printre victime sunt și români. Bilanțul e înfiorător

Publicat: 23/05/2019 | 09:58

Cel puţin om și-a pierdut viața după ce un autobuz plin cu turiști s-a răsturnat într-o prăpastie, situată pe drumul dintre oraşele Siena şi Florenţa din Italia. Printre victime s-ar afla şi cetăţeni români, relatează agenţia de ştiri Tass.

Un autocar plin cu turiști s-a răsturnat într-o prăpastie Italia

Potrivit presei locale, accidentul rutier grav a avut loc în apropierea localităţii Monteriggioni, la ora locală 09:30. O femeie a murit la faţa locului, iar alte 31 de persoane sunt rănite. Cincispreze din aceştia se află în stare gravă.

“Am stabilit că victima este o femeie de naţionalitate rusă”, a informat ambasada Rusiei din Italia.

Printre turiştii din autobuz se aflau ruşi, dar și cetățeni din România, Moldova, Ucraina, Belarus, Armenia, Rusia, Georgia şi Kazahstan, relatează jurnaliștii de la Il Messaggero. Cauza incidentului este neclară încă. Potrivit publicaţiei Repubblica, şoferul ar fi pierdut controlul şi s-ar fi lovit de un parapet.

“Ar fi putut fi mai rău, vegetaţia a atenuat căderea vehiculului”, a declarat Paolo Maria Pomponio, şeful poliţiei regionale. O parte a drumului spre Siena a fost închisă de autorităţi pentru mai multe investigaţii.

Citește și...