Un băiețel din Buzău, primul copil român cu COVID-19 internat la Terapie Intensivă. Ce altă boală rară au aflat medicii că mai are

Publicat: 16/09/2020 | 20:26
Un băiețel din Buzău, primul copil român cu COVID-19 internat la Terapie Intensivă. Ce altă boală rară au aflat medicii că mai are

Un băiețel din Buzău este primul copil român infectat cu COVID-19 care se află în stare gravă, iar medicii l-au băgat la Terapie Intensivă. În urma analizelor pe care i le-au făcut, specialiștii l-au diagnosticat și cu o altă boală rară. În prezent, copilul se află la Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” din Capitală, iar doctorii depun eforturi uriașe ca să îi salveze viața.

Descoperă și: Adelina Pestrițu, rănită la mâna dreaptă după 14 zile de spitalizare din cauza infectării cu noul coronavirus + Ce surpriză i-a făcut Oana Roman

Un băiețel din Buzău, primul copil român cu SARS-CoV-2 internat la Terapie Intensivă

Părinții băiețelului au fost diagnosticaţi în urmă cu câteva zile cu virusul ucigaș SARS-CoV-2, iar atunci testul lui a ieşit negativ. În weekend, copilul a făcut febră, era somnolent şi îl durea capul, iar mama și tatăl său l-au dus de urgență la o unitate medicală din oraşul său. Medicii din provincie au crezut că are menigo-encefalită şi au decis să îl transfere în București. Aici, la Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”, a fost testat din nou pentru noul coronavirus şi, de data aceasta, testul PCR a ieşit pozitiv.

“Un copil venit într-o stare gravă, actualmente staţionar, cu o boală multisistemică inflamatorie post SARS-COV-2. Poate pune în pericol viaţa copilului, este un caz rar, din câte ştiu nu au mai fost în România cazuri de Terapie Intensivă Pediatrică”, a declarat Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu, pentru Antena 1.

Nu rata: Președintele Iohannis susține că începerea noului an școlar a fost un succes: “Este important ca autoritățile să…”

Băiatul de 8 ani este internat la Terapie Intensivă, dar nu este intubat sau ventilat mecanic, aşadar respiră fără ajutorul aparatelor. Din păcate, însă, maladia apărută în China i-a afectat grav plămânii. Este tratat de o echipă de medici formată din anestezist, neurolog, pediatru şi un infecţionist de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, conform sursei citată mai sus.

Infectat cu COVID-19, copilul a fost diagnosticat și cu sindromul Kawasaki

Un copil cu o infecţie cu COVID spre finalizare care a făcut o infecţie bacteriană peste. E primul caz din România, dar o să fie bine. Este un protocol aparte, pe de o parte din cauza infecţiilor cu SARS-CoV-2, pe de altă parte din cauza şocului septic, a dezvăluit Diana Zaharia, medic Unitatea de Primiri Urgențe Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”.

Specialişti din întreaga lume încearcă să descifreze misterul acestui sindrom inflamator rar care afectează copiii şi dacă noul virus este cel care-l declanşează. Simptomele sunt neobişnuite, asemănătoare bolii Kawasaki, şi includ febră mare, prelungită, înroşirea severă a ochilor şi erupţii cutanate.

Citește și: Irina Loghin este gata să urce pe scenă, după ce a fost infectată cu coronavirus: “Dumnezeu mă iubește!”

Conform celor mai noi informații, 6.700 de copii din România au fost diagnosticaţi până acum cu COVID-19. Bilanțul infectărilor a ajuns la 107.011 în România, iar cel al morților, la 4.285.

Află și: Situație critică FCSB. Mihai Stoica, dar și alți trei fotbaliști, depistați pozitiv cu noul coronavirus

Sursa foto: captură video Antena 1