Un buzoian avea o Dacie 1300 pe care nu o mai conducea de mulți ani. Într-o zi, verificând cutia poștală, a avut un șoc: ”Stăteau găinile pe ea, cum se poate așa ceva?”

Publicat: 09/10/2019 | 09:50
Un buzoian avea o Dacie 1300 pe care nu o mai conducea de mulți ani. Într-o zi, verificând cutia poștală, a avut un șoc: ”Stăteau găinile pe ea, cum se poate așa ceva?”

Caz halucinant în comuna Gura Teghii, acolo unde un buzoian s-a judecat cu Primăria din localitate pentru suma de 25.000 de lei. Ion Dedu a câștigat respectivul proces, în cele din urmă, numai că scenariul a fost unul demn de ”Cascadorii Râsului”. E drept că omul a trecut prin momente dificile, timp de 7 ani, iar mirarea sa a fost cu atât mai mare, cu cât mașina care a constituit ”subiectul” scenariului devenise, de multă vreme, ”casa găinilor” din curte.

Ion Dedu a descoperit în cutia poștală, începând din 2010, amenzi pentru neplata rovinietei. CNAIR l-a bombardat cu astfel de amenzi, în ciuda faptului că mașina – Dacia 1300 – era în curte, iar buzoianul nu ieșea cu ea pe drumurile publice, autoturismul aflându-se într-o stare avansată de degradare. ”Nici nu mai putea fi pornită”, spune proprietarul. Și astfel s-a ajuns la sechestru și proces cu Primăria din Gura Teghii.

Un șofer circula cu același număr de înmatriculare

Abia în anul 2017 a aflat buzoianul în cauză că primea amenzi pentru că un alt șofer circula cu același număr de înmatriculare. S-a ajuns, astfel, în faza în care Ion Dedu a primit nenumărate procese verbale, iar peste 100 dintre ele au fost puse în executare prin intermediul Primăriei din Gura Teghii.

”Eu aveam o Dacie 1300 pe care stăteau găinile de câteva luni, însă tot primeam amenzi pe numărul meu de înmatriculare. Am crezut la început că cineva a falsificat plăcuţele de înmatriculare. Maşina mea nu mai putea fi pornită pentru că începusem să dau ici-colo piese mici din ea”, a declarat Ion Dedu, proprietarul Daciei 1300, pentru adevarul.ro.

Citește și...