Un hoţ a fost prins de autorităţi, după ce o femeie l-a zgâriat ca să obţină o probă ADN!

Publicat: 05/11/2017 | 17:23
Un hoţ a fost prins de autorităţi, după ce o femeie l-a zgâriat ca să obţină o probă ADN!

Un bărbat a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare, după ce a intrat în casa unei femei, încercând să fure mai multe bunuri. Identificarea sa nu s-ar fi putut face, însă, fără o probă ADN obţinută de victimă, care l-a zgâriat intenţionat, scrie BBC News.

Incidentul a avut loc în 22 iulie, când Annie-Laure Promonet, în vârstă de 42 de ani, a descoperit în casă un bărbat care încerca să-i fure mai multe bunuri, aşa că a încercat să-l oprească. Astfel, femeia a reuşit să-l zgârie pe agresor, iar poliţia a recoltat o probă ADN a acestuia de sub unghiile sale, ceea ce a ajutat la identificarea sa.

M-am gândit că trebuie să-i văd faţa şi să văd dacă pot obţine cumva o probă ADN, asta în timp ce încercam să memorez ce haine poată. N-am avut timp să intru în panică. Poate că dacă aveam mai multe secunde, aş fi realizat că e periculos ce fac, a spus Annie Promonet, după ce a aflat sentinţa.

Supărat că femeia opune rezistenţă, atacatorul Marvyn Mulvey a luat o sticlă de vin şi a lovit-o, dar ea a reuşit să-l împiedice să-i fure laptopul. Cu ajutorul probei de ADN, poliţia a reuşit să dea de el şi l-a arestat pentru furt şi pentru agresiune.

A făcut ceea ce a fost necesar pentru a-l aduce pe bărbat în faţa justiţiei şi a dat dovată de curaj, prin tentativele sale de a-l împiedica să fugă”, a spus judecătorul Graham Arran, lăudând-o pe femeie că a fost „foarte raţională”.

La rândul său, atacatorul şi-a cerut scuze: „Am pus-o într-o situaţie prin care n-ar trebui să treacă nimeni”, a transmis Marvyn Mulvey într-o scrisoare.

Annie Promonet va fi recompensată de autorităţile locale cu 350 de lire, pentru actul său de curaj.

Citește și...