Adevărul despre ieșeanul care și-a înscenat o tâlhărie în scara blocului. Cine este și de ce a făcut asta

Publicat: 15/03/2019 | 08:51
Adevărul despre ieșeanul care și-a înscenat o tâlhărie în scara blocului. Cine este și de ce a făcut asta

Lucian Morarescu a cerut ajutor în noaptea de 8 spre 9 martie, susținând că a fost tâlharit chiar in scara blocului in care locuia. Bărbatul de 34 de ani a ajuns în scara respectivă puțin după miezul nopții. A urcat pana la etajul 1, iar apoi și-a sunat soția spunându-i să coboare, fiindcă a fost tâlharit. Femeia a coborat de la etajul 3 pana la etajul 1 și l-a găsit pe bărbat întins pe jos. 

Conform bzi.ro, Lucian Morarescu s-a prezentat la poliție si a depus o plângere. El a descris și agresorul. Numai că, în scurt timp, adevărul a ieșit la iveală. Polițiștii au observat că pe casa scarii era montată o cameră de supraveghere. Au ridicat imaginile și, vizionându-le, au realizat că totul a fost o înscenare. Bărbatul nu a fost lovit de nimeni și nu a fost deposedat de vreun leu. Ulterior, el a recunoscut că a pierdut banii la jocurile de noroc și că a inventat totul.

Iar comunicatul Inspectoratului Județean de Poliție este explicit:

„În fapt, în noaptea de 8 martie spre 9 martie, politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca, în scara unui bloc, o persoana necunoscuta i-ar fi sustras unui barbat de 34 de ani, din municipiul Iasi, prin acte de violenta, 1.100 de lei. În urma sesizarii, politistii au întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de tâlharie calificata. Din cercetarile efectuate ulterior de catre politisti, s-a constatat faptul ca barbatul de 34 de ani ar fi determinat-o pe sotia sa sa sesizeze institutiile competente cu privire la faptul ca, în timp ce el s-ar fi aflat în scara blocului, ar fi fost victima unei infractiuni de tâlharie calificata. Fiind audiat, barbatul a sustinut faptul ca ar fi fost victima infractiunii. Totodata, s-a constatat ca aspectele relatate de barbat nu sunt reale, iar acesta si-ar fi înscenat furtul si actele de violenta. Cercetarile continua, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Iasi, pentru stabilirea întregii situatii de fapt si luarea masurilor legale ce se impun”, a precizat Ioana Bustiuc, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Citește și...