Un militar român a fost rănit în Afganistan

Publicat: 09/12/2012 | 18:40
Un militar român a fost rănit în Afganistan

O patrulă aparţinând Batalionului 2 Manevră, aflată în misiune de cercetare a unui pod, pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan, a fost atacată cu armament de infanterie.

În urma schimbului de focuri caporalul Daniel-Gheorghe Tuică fiind rănit în zona gâtului, starea lui fiind stabilă.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, patrula aparţinând Batalionului 2 Manevră a fost atacată, duminică, în jurul orei 14.25 (ora României).

„În urma schimbului de focuri, caporalul Daniel-Gheorghe Tuică a fost rănit în zona gâtului. Militarului i s-a acordat primul ajutor, apoi a fost evacuat de urgenţă, cu un elicopter MEDEVAC, la Spitalul Militar din baza Lagman, pentru investigaţii de specialitate, starea lui fiind stabilă”, se arată în comunicat, citat de Mediafax.

Militarul, în vârstă de 29 de ani, este căsătorit, face parte din Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” şi a mai participat în teatrul de operaţii din Afganistan, în anul 2010, menţionează sursa citată.

În comunicatul MApN se mai arată că ministrul Corneliu Dobriţiou şi întreaga conducere a ministerului „urmăresc cu atenţie” evoluţia stării de sănătate a caporalului Daniel-Gheorghe Tuică.

Citește și...