Un mort și 12 răniți după explozii cauzate de fisurarea unei conducte de gaz în Massachusetts

Publicat: 14/09/2018 | 10:00
Un mort și 12 răniți după explozii cauzate de fisurarea unei conducte de gaz în Massachusetts

Cel puțin o persoană a decedat, iar alte 12 au fost rănite în peste 70 de explozii și incendii din trei orașe situate în apropierea orașului Boston din statul american Massachusetts, produse cel mai probabil din cauza fisurării unei conducte de gaz, relatează agenția de știri Reuters.

Spitalul General din Lawrence a comunicat pe Facebook că 13 persoane au fost transportate la spital, acestea primind îngrijiri medicale pentru intoxicație cu fum sau traume suferit în urma exploziilor. Unul dintre pacienți era în stare critică și a fost transportat la Spitalul General Massachusetts din Boston. Pacientul a decedat ulterior din cauza rănilor suferite, potrivit unor oficiali citați de Reuters.

Incidentele au avut loc în orașele Lawrence, Andover, North Andover, situate la aproximativ 40 de kilometri nord de Boston.

Sute de persoane au fost evacuate din cele trei orașe. Cel puțin trei persoane, printre care și un pompier, au fost rănite în orașul Andover, a transmis primarul prin intermediul unui comunicat. Autoritățile suspectează că principala cauză a incidentului este presiunea prea mare într-o conductă principală de gaz, a declarat Michael Mansfield, șeful pompierilor din Andover.

Acest eveniment nu se termină în seara aceasta. Cel mai probabil va continua pentru încă o săptămână sau o săptămână jumătate”, a adăugat acesta.

Autoritățile locale au amplasat centre de primire a cetățenilor în școli.

Toate persoanele care au alimentare cu gaz în case trebuie să își evacueze locuințele până la noi instrucțiuni”, a declarat Andrew Maylor, primarul din North Andover.

Ceea ce știm momentan este că s-au produs mai multe incendii și explozii în oraș”, a declarat Dan Rivera, primarul din Lawrence, adăugând că localnicii care simt miros de gaz ar trebui să își părăsească imediat casele.

Reprezentanții companiei Columbia Gas au anunțat că au micșorat presiunea din conducte, dar va dura ceva până opresc de tot aprovizionarea cu gaz.

Citește și...