Un renumit epidemiolog, anunț îngrijorător. Riscul infectării cu COVID-19 în spații închise este de 20 de ori mai periculos decât în aer liber

Autor:
Publicat: 16/09/2020 | 07:29
Un renumit epidemiolog, anunț îngrijorător. Riscul infectării cu COVID-19 în spații închise este de 20 de ori mai periculos decât în aer liber

Un renumit epidemiolog a vorbit despre riscul infectării cu COVID-19 în spațiile închise. Acesta este de părere că infectarea cu virusul ucigaș în spații închise este de 20 de ori mai periculoasă și mai evidentă decât riscul infectării în aer liber.

Directorul de Programe pentru Sistemul de Răspândire a Agenților Patogeni pentru spitalele din New York, Syra Madad a studiat, îndeaproape, mai multe boli de-a lungul anilor și s-a axat pe modul în care acestea se răspândesc atât în spații închise, cât și în spații deschise.

Riscul infectării în spații închise, de 20 de ori mai puternic decât în aer liber

Potrivit informațiilor oferite de acesta, riscul de infectare cu COVID-19 în spații închise este de 20 de ori mai mare decât infectarea în spații deschise, acolo unde circulă aerul.

„Am învățat multe despre COVID-19 de când a început. Tratamentele pentru cei care ajung la spital au devenit mai bune, deci suntem în stare să scădem numărul celor care își pierd viața din cauza COVID-19, datorită câtorva tratamente pe care le avem și pentru că am învățat mai bine cum să intervenim mai rapid și să facem lucrurile mai bine. În același timp vedem o schimbare la nivelul populației. Sunt mai mulți tineri care se infectează, față de cei mai în vârstă.

Știm despre COVID-19 este că riscul de a fi mortal este mai mare pentru populația mai în vârstă. Pentru tinerii care se infectează, evident cazurile fatale sunt mai puține, ceea ce este foarte bine, dar din nou, cum am spus, nu știm ramificațiile pe termen lung, nu știm despre bolile asociate cu COVID-19, deci chiar dacă tinerii nu mor din cauza Covid-19, ar putea să aibă probleme pe termen lung pe care urmează să le aflăm. Riscul de răspândire a virusului este de 20 de ori mai mare în interior, decât în exterior. Deci sunt lucruri pe care le poți face pentru a scădea riscul de a transmite COVID-19 sau de a te infecta cu virusul”, a declarat Syra Madad, la Digi24.