Un român fără ocupație i-a uimit pe italieni: ”Integrarea imigranților în societatea noastră este greu tolerată, dar…”

Publicat: 28/10/2019 | 23:35

Nu are serviciu și locuiește de mai mult timp în Italia, în localitatea Oliveri. Îl cheamă Ion și nimeni nu ar fi vorbit despre el dacă nu ar fi luat o decizie care a uimit autoritățile. 

Își caută un loc de muncă, dar până acum nu a reușit să găsească. Totuși, Ion și-a luat inima în dinți și s-a prezentat în fața autorităților localității cu o propunere care a surprins pe toată lumea. Poate că, inițial, nu a crezut nimeni că va reuși să-și pună în practică ideea, numai că românul s-a dovedit a fi mult mai talentat decât ar fi bănuit cineva. După ce au văzut rezultatul muncii sale, autoritățile din Oliveri au postat un mesaj sugestiv pe pagina de socializare a localității, scriind despre ”o mare lecție de civilizație și, în același timp, de respect”.

„O poveste minunată, aproape un basm al zilelor noastre, într-o epocă marcată de frică pentru ce e diferit, în care integrarea imigranților în societatea noastră este greu tolerată, o mare lecție de civilizație și, în același timp, de respect. Lecţia a venit azi de la Ion, un cetățean român, care acum face parte din comunitatea Oliveri”, se arată în mesajul autorităţilor, postat în mediul online.

Românul șomer a dorit să se ocupe el de aranjamentele florale dintr-un parc al localității. Autoritățile i-au permis, iar Ion s-a pus pe treabă. Rezultatul a fost prezentat, public, pe pagina oficială a localității Oliveri, iar românul este, acum, o adevărată celebritate locală.

Citește și...