Un român şi-a luat un BMW de 70.000 de lei, dar i-a fost confiscat în vamă. Ce descoperire rară a fost făcută de autorități

Publicat: 17/07/2019 | 09:34

Un român şi-a luat un autoturism de lux: BMW seria 5, însă a rămas fără el când a ajuns la vama Nădlac. Autoritățile au făcut o descoperire rară în legătură cu bolidul care are o valoare de 70.000 de lei și l-au confiscat imediat. Proprietarul a rămas șocat atunci când a auzit verdictul vameșilor și al polițiștilor de frontieră.

Un român şi-a luat un BMW de 70.000 de lei, dar i-a fost confiscat în vamă

Un român a rămas fără bolidul de lux pe care și l-a achiziționat de curând după ce a ajuns în vama de la Nădlac. Și asta după ce poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit că autoturismul marca BMW, model 5L 520D, în valoare de 70.000 de lei, era căutat de autorităţile din Germania. În comunicatul de presă al Poliției de Frontieră din România a fost subliniat faptul că mașina figura ca fiind un bun căutat pentru confiscare.

“La controlul de frontieră, cetăţeanul român a prezentat o copie a certificatului de înmatriculare pentru autoturismul transportat. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca «bun căutat pentru confiscare», alertă introdusă de autorităţile din Germania”, au precizat oficialii din Poliția de Frontieră în comunicatul făcut public.

Totul s-a petrecut în după-amiaza zilei de luni, mai exact în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Aici s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român G.I., în vârstă de 39 de ani, conducând un ansamblu rutier format din autoutilitară marca Mercedes Benz, înmatriculată în Bulgaria, şi remorca marca Syrius, înmatriculată în România. Pe platforma remorcii era transportat autoturismul marca BMW model 5L 520D, înmatriculat în Germania. Bărbatul a susținut că nu ştia că autoturismul este căutat de autorităţi.

La controlul de frontieră, cetăţeanul român a prezentat o copie a certificatului de înmatriculare pentru autoturismul transportat. Mijlocul de transport, în valoare de 70.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citește și...