Un secretar de stat în Ministerul Sănătății a făcut dezvăluirea: tabelul care arată că virusul COVID-19 nu…

Publicat: 21/05/2020 | 10:10
Un secretar de stat în Ministerul Sănătății a făcut dezvăluirea: tabelul care arată că virusul COVID-19 nu…

Horațiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a prezentat, la emisiunea Sinteza Zilei, de pe Antena 3, un tabel care arată că în luna martie a acestui an au murit mai puțini oameni, sau la fel, ca în aceeași lună din anii anteriori. El a arătat tabelul mortalității pentru luna martie a anilor 2017-2020.

CITEȘTE ȘI: CUM S-A TRANSFORMAT UN BĂRBAT INFECTAT CU VIRUSUL COVID-19 DUPĂ ȘASE SĂPTĂMÂNI ÎN SPITAL. A PUS IMAGINILE PE FACEBOOK

”Este un tabel preliminar asupra mortalității generale din România. Luna martie, comparativ în anii 2017, 2018, 2019, 2020, unde este prezentată mortalitatea. Analiza este încă în curs, de aceea am putut prezenta doar luna martie.

Se arată că mortalitatea în 2020, pe grupe de vârstă e mai mică sau egală cu ceilalți ani. Mortalitatea generală în România e cam aceeași în anii anteriori. Mai mult decât atât, se constată că mortalitatea e puțin mai mică, asta datorându-se din diminuarea accidentelor de circulație”, a spus Horațiu Moldovan.

Bilanțul negru al infectărilor cu virusul COVID-19

Potrivit ultimelor informații transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul infectărilor cu noul coronavirus din România a ajuns la 17.387. De asemenea, bilanțul negru al deceselor atinge un număr de 1.147.

VEZI AICI: CORONAVIRUS PE LITORALUL ROMÂNESC. RESTRICȚII PENTRU SALVAMARI + TE POȚI INFECTA DE LA APA MĂRII?

Până pe 21 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 17.387 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.356 au fost declarate vindecate și externate.

Citește și...