Un șofer de TIR din România a primit interdicţie pe viaţă în Franţa. Care e motivul

Publicat: 19/05/2019 | 14:10
Un șofer de TIR din România a primit interdicţie pe viaţă în Franţa. Care e motivul

Românul nu doar că nu va mai avea voie să calce vreodată în viața lui în Franța, dar a fost condamnat și la doi ani de închisoare pentru un transport pe care îl efectua la rugămintea șefului său, după cum a susținut în fața polițiștilor. 

Un şofer român de TIR, în vârstă de 32 de ani, a primit interdicţie pe viaţă în Franţa, cât şi doi ani de închisoare, după ce a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce transporta imigranţi în remorcă!

Românul s-a apărat susținând în faţa poliţiştilor, a procurorilor şi a judecătorului care l-a condamnat, în numai 48 de ore, că de vină este patronul său care l-a obligat să ducă maşina în Franţa, relatează observator.tv.

Totul s-a întâmplat miercuri, 15 mai 2019, în jurul orei 11.00, în portul Ouistreham din Franţa, acolo unde românul aştepta feribotul pentru a ajunge în Marea Britanie.

Pentru că era agitat, autorităţile au decis să efectueze un control amănunţit asupra TIR-ului, ocazie cu care au descoperit nouă imigranţi care erau transportaţi în condiţii inumane.

Cele nouă persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 75 de ani, erau înghesuiţi într-un spaţiu extrem de îngust şi respirau printr-o gaură făcută într-o cutie, notează ouest-france.fr.

Citește și...