Un tată din Vaslui nu mai știe nimic despre fiica lui de 20 de ani: ”Mirela, dă-mi sun semn de viață”

Publicat: 14/08/2019 | 11:14
Un tată din Vaslui nu mai știe nimic despre fiica lui de 20 de ani: ”Mirela, dă-mi sun semn de viață”

Apel disperat al unui bărbat din Vaslui care nu mai știe nimic despre fiica lui de 20 de ani. Deși pare o situație halucinantă, realitatea prezentată de tatăl fetei este emoționantă și, totodată, dureroasă.

Mirela Cristina Roznov a dispărut, așa cum declară tatăl ei, în 1999. Avea 21 de ani. Motivul plecării fetei ar fi fost acela că a fost agresată fizic de concubinul mamei ei, părinții fetei fiind divorțați la momentul respectiv. Acum, bărbatul presupune că fata se află la o mănăstire  -având o chemare, spune el, pentru viața monahală – și o roagă să să-i dea măcar un semn de viață. ”Aș vrea să știu doar dacă mai trăiește”, spune Licuță Roznov

“A dispãrut în 1999, la vârsta de 21 de ani. Eu eram divortat de sotie, pe atunci munceam în strãinãtate, la turci. Fosta mea sotie trãia în casã cu concubinul ei si cu fiica noastrã. Din ce am auzit si eu, pe ici pe colo, concubinul fostei mele sotii s-ar fi dat la fata mea, a si bãtut-o. De aici ar fi pornit toatã treaba. Ãsta a fost motivul pentru care ar fi plecat. Eu când m-am întors înapoi în tarã n-am mai gãsit-o acasã. M-am interesat peste tot, m-am interesat pe la mai multe mãnãstiri din judet de soarta ei, pentru cã fata mea a avut de micã o înclinatie cãtre viata de mãnãstire. Când stãteam la apartament în oras, întotdeauna veneau mãicute si cãlugãri la usa noastrã si-i dãdeau biblii si cãrti de rugãciuni fiicei mele. Discutiile se purtau doar la usã, niciodatã nu i-a invitat în casã. Mai târziu, dupã aproape un an de zile, fiica mea s-a dus la mãnãstire la Fâstâci. S-a îmbrãcat în haine de mãicutã si a stat acolo câteva luni. Rudele noastre, când au aflat asa ceva, au mers în vizitã la ea. Nu le-a venit sã creadã când au vãzut-o îmbrãcatã în straie bisericesti. Au încercat sã o convingã sã nu meargã pe calea asta, dar n-au reusit. Atunci a intervenit preotul de acolo si a întrebat-o dacã e convinsã cã vrea sã devinã mãicutã, pentru cã dacã va alege drumul ãsta, neamurile ei nu vor fi de acord si se vor îmbolnãvi. Asa s-a întors fata mea înapoi de la mãnãstire”, a declarat Licutã Roznov, tatãl Mirelei, pentru vremeanoua.ro.

Citește și...