Un tren care transporta petrol a deraiat în nordul SUA! Imagini incredibile de la fata locului: „Am văzut o a treia explozie”

Publicat: 31/12/2013 | 08:33
Un tren care transporta petrol a deraiat în nordul SUA! Imagini incredibile de la fata locului: „Am văzut o a treia explozie”

Un tren care transporta petrol a deraiat, iar câteva vagoane ale acestuia au luat foc luni după-amiaza, în vestul orăşelului Casselton, în statul american North Dakota, relatează NBC News.

Accidentul a avul loc luni, în jurul orei locale 14.10.

Până în acest moment, nu au fost înregistrate victime. La faţa locului se află mai multe echipe de salvare.

Valley News Live – KVLY/KXJB – Fargo/Grand Forks

De asemenea, a fost emis cod roşu de alertă, iar locuitorii oraşului au fost sfătuiţi să nu-şi părăsească casele.

Departamentul de pompieri din Casselton nu a precizat câte vagoane au fost implicate în acest accident.

Un pompier, citat de site-ul Newsdakota.com, a declarat că trenul transporta petrol. Un purtător de cuvânt al companiei Burlington Northern and Santa Fe (BNSF) Railway a confirmat că trenul care a deraiat transporta ţiţei.

Potrivit unor martori, fumul de la incendiu poate fi observat la distanţa de câţiva kilometri. Jurnalista Gretchen Hjelmstad, de la cotidianul american Valley News, a relatat că „flăcările depăşesc înălţimea de 30 de metri”, iar o altă jurnalistă a afirmat că la locul accidentului au loc explozii.

„Am văzut o a treia explozie, iar vagoanele continuă să ia foc”, a relatat ea.

Anchetatorii încearcă să stabilească cauzele acestui accident.

Casselton, cu o populaţie de 2.400 de locuitori, este oraşul din care provine actualul guvernator al statului North Dakota, Jack Dalrymple şi alţi patru predecesori ai săi.

G.C.

Citește și...