Un tren de călători a deraiat după ce a fost lovit de stânci în județul Maramureș! Anunțul făcut despre pasageri

Publicat: 31/01/2019 | 12:19
Un tren de călători a deraiat după ce a fost lovit de stânci în județul Maramureș! Anunțul făcut despre pasageri

Momente de groază pentru călătorii aflați într-un tren, care a fost lovit de stâncile căzute de pe versant, între Valea Vişeului şi Leordina, județul Maramureș. Bucăţi de piatră și cantități mari de zăpadă s-au prăbuşit direct spre garnitură şi au lovit puternic locomotiva trenului 4111, care a sărit de pe şine, odată cu unul dintre boghiurile primului vagon. După incident, circulația feroviară a fost blocată.

Doar o minune ca niciunul dintre oamenii aflați în trenul care a deraiat din cauza stâncilor desprinse să nu fie rănit. Accidentul feroviar din județul Maramureș s-a petrecut în această dimineață. Adrian Vlaicu, din partea CDR, a declarat pentru MEDIAFAX, că toți călătorii afectați de deraierea trenului dintre Vișeu de Jos și Sighetu Marmației vor fi preluați cu mijloace auto, microbuze sau autocare, până la reluarea circulației feroviare în zona afectată.

“Nu avem deocamdată un orizont de timp în care se va relua circulația. Toți călătorii care vor fi afectați, vor fi preluați cu mijloace auto până când va fi rezolvată problema”, a spus Andrian Vlaicu.

Reprezentanții CFR SA au transmis că primul vagon al trenului 4111 a deraiat de un boghiu între Valea Vișeului și Leordina din cauza zăpezii și a pietrelor căzute de pe versant.

“Niciunul din cei 11 pasageri nu a fost rănit. La fața locului se intervine cu utilaje pentru repunerea pe șină a boghiului”, a spus purtatorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Sursa citată a arătat că linia este închisă, dar pentru continuitatea traficului se asigură transbordare pe relația Vișeu de Jos – Sighetu Marmației. Reprezentanții Infotrafic au transmis, la rândul lor, că patru trenuri sunt afectate.

Citește și...