Universitatea câștigă în premieră în Moldova și continuă marșul spre titlul de campioană!

Publicat: 20/07/2020 | 11:05
Universitatea câștigă în premieră în Moldova și continuă marșul spre titlul de campioană!

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 (0-0) la Botoșani într-un meci contnd pentru runda a VIII-a a play-off-ului Ligii 1.

Prin această  victoria obținută în premieră pe teren moldav, oltenii și-au consolidat poziția de lider în clasament cu 44 de puncte, având cu patru lungimi peste CFR Cluj, formație care are însă și un meci mai puțin disputat, cel cu FCSB de pe „Național Arena”. După cum bine știți, duelul dintre „roș-albaștri” și ardeleni ar fi trebuit să se dispute sâmbătă însă a fost anulat după ce în tabăra campioanei au apărut cazuri pozitive de coronavirus.

Echipa lui Cristiano Bergodi s-a impus după două lovituri de la 11 metri, transformate de Alexandru Cicâldău (min.73) şi de brazilianul Gustavo (min.90+5). Primul penalty a fost obţinut de Valentin Mihăilă, iar al doilea de Gustavo, de fiecare dată după faulturi comise de Andrei Chindriş. Interesant este că runda precedentă oltenii s-au impus cu 2-1 pe teren propriu cu FCSB după două penalty-uri, fructificate de Alexandru Cicâldău şi Dan Nistor.

De evidențiat ar fi prestația de excepție a goalkeeperului moldovenilor, Eduard Pap, care a și fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren. Numărul unu dintre buturi și-a ținut echipa în viață limitând proporțiile scorului grație intervențiilor providențiale la ocaziile semnate de Elvir Koljic (min. 4, 86), Uros Cosic (min.17), Ştefan Baiaram (min.80) și Nicuşor Bancu (min.80).

De notat ar fi că spre finalul primului mitan centralul Radu Petrescu le-a refuzat moldovenilor un penalty clar la un fault asupra lui Andrei Chindriș, infracțiune produsă la scorul de 0-0.

Pentru Universitatea aceasta a fost a şasea victorie consecutivă cu Cristiano Bergodi pe bancă. După acest succes, Universitatea a acumulat 44 de puncte, cu patru mai mult peste CFR Cluj, formație care are și o restanță cu FCSB. De partea cealaltă FC Botoşani rămâne cu o singură victorie în play-off fiind pe locul 4 cu 29 de puncte.