Unul dintre medicii din avionul prabusit in Apuseni face dezvaluiri. Ce a facut exact Adrian Iovan cand s-au prabusit

Publicat: 01/02/2014 | 09:28
Unul dintre medicii din avionul prabusit in Apuseni face dezvaluiri. Ce a facut exact Adrian Iovan cand s-au prabusit

Medicul Sorin Ianceu este unul dintre cei cinci supravieţuitori ai accidentului aviatic din Apuseni. El a povestit care a fost starea lui Adrian Iovan in momentul in care si-a dat seama ca avionul se prabuseste.

Medicul Sorin Ianceu a subliniat că, în ciuda unor informaţii, pilotul Adrian Iovan nu a dorit să semene panică printre ocupanţii avionului, concentrându-se, în schimb, pe manevrele salvatoare.

„Nu ştiu de unde ştiţi dvs. că ar fi strigat „atenţie, ne prăbuşim”. Noi suntem cinci supravieţuitori, şi vă pot spune sigur că mai este unul în salon cu mine care a fost în spatele pilotului. Nu a spus niciun cuvânt şi nu a semănat panică între noi, a încercat să redreseze avionul până ultimul moment”, a povestit medicul Sorin Ianceu.

ianceu

Medicul a mai spus că după ce va fi externat vrea să se întoarcă la Horea, la salvatorii săi: „Primul lucru pe care îl voi face va fi să mă duc la Horea. Vreau să mai întâlnesc cu toţi, nu numai cu toţi cei trei, că un sat întreg a ieşit să ne salveze. S-a mobilizat în mod exemplar un sat întreg. Vreau să mă duc la Horea pentru că datorită acelor oameni astăzi copiii mei au un tată. Al doilea drum, vreau să merg la Bucureşti la mormântul celor doi, al Aureliei şi al lui Adrian Ionav, să depun o floare şi apoi o să mă întorc în ceea ce numesc eu templul chirurgiei, la Fundeni, să mă văd cu bunul meu prieten Radu Zamfir şi să salut tot colectivul de acolo”.

Citeste si: Adrian Iovan voia sa fie inmormantat pe o melodie vesela! Familia nu i-a putut indeplini ultima dorinta

Sorin Ianceu a ţinut legătura cu medicul Radu Zamfir, care deja aparticipat la mai multe prelevări de organe, după accident. „Da, m-a sunat să îmi spună că pleacă azi. Mi-a trimis mesaj să îmi spună că a decurs bine prelevarea, în seara asta merge la altă prelevare”, a mai spus medicul Sorin Ianceu.

Au murit cu zile

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion, in varsta de 23 de ani, au murit luni, in cumplitul accident de avion din Muntii Apuseni. Din pacate, autoritatile au ajuns mult prea tarziu la locul tragediei, iar cei erau deja decedati si aproape inghetati la sosirea echipajelor medicale si a jandarmilor.

 

C.V.

Citește și...