Acasă » Știri » UPDATE! Ultimul bilant al tragediei din Muntenegru: 18 oameni au murit şi 29 au fost raniti

UPDATE! Ultimul bilant al tragediei din Muntenegru: 18 oameni au murit şi 29 au fost raniti

De: Cancan 23/06/2013 | 22:22
UPDATE! Ultimul bilant al tragediei din Muntenegru: 18 oameni au murit şi 29 au fost raniti

18 persoane au murit şi alte 29 au fost rănite în Muntenegru, într-un accident de autocar, cu număr de înmatriculare de România, care s-a răsturnat într-o prăpastie.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat că ziua de miercuri va fi una de doliu national. „Vom propune ca miercuri să fie declarată zi de doliu national, in memoria persoanelor care au murit. Sunt in pozitia de a exprima regretul si condoleante către familii. Vreau să multumesc tuturor care au ajutat la salvarea vietilor omenesti”, a declarat Ponta, cu putin timp in urmă.

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu a transmis, luni, un mesaj de condoleanţe familiilor cetăţenilor români care au murit în accidentul rutier petrecut în Muntenegru, şeful statului român mulţumind autorităţilor din Muntenegru pentru sprijinul acordat victimelor, dar şi autorităţilor române.

„Cu mare durere am aflat despre stingerea din viaţă a cetăţenilor români în cumplitul accident rutier petrecut duminică în Muntenegru. Sunt alături de cei care au suferit această dureroasă pierdere şi îmi exprim profunda compasiune pentru familiile victimelor tragicului accident”, se arată în mesajul preşedintelui Traian Băsescu, postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a preluat comanda Celulei de criza infiintata pentru coordonarea sprijinirii si salvarii victimelor accidentului rutier din Muntenegru. Ponta va participa in aceasta seara la sedinta Celulei de criza la sediul MAE.

In imaginile furnizate de agentiile de presa straine se pot vedea foarte clar dimensiunile tragediei petrecute in Muntenegru. nici interventia promta a medicilor nu a reusit sa scada bilantul victimelor, 18 romani si un strain pierind in canionul de la 30 aflat la 30 de kilometri de Capitala Muntenegrului.

Totodata, in sedinta de Guvern de maine s-ar putea decreta o zi de doliu national in memoria victimelor accidentului. Cu aceeasi ocazie s-ar putea adopta si o HG prin care Guvernul Romaniei va suporta din Fondul la dispozitia primului ministru toate cheltuielile necesare pentru sprijinirea victimelor si a familiilor acestora.

UPDATE: Mai multe personae care se aflau in autobuzul “groazei” sunt din Arges. Potrivit mai multor surse sase morti si 11 raniti sunt din Arges. Printre victime se numara si un fost consilier local si parintii altui consilier judetean.

Printre persoanele decedate se numara parintii liderul organizatiei PNL Arges, Madalin Marinescu, precum si fostul consilier local si om de afaceri Nicolae Dervis. Potrivit rtv.net sase persoane decedate provin din judetul Arges, iar alte 11, tot din acelasi judet, sunt ranite.

„Sunt opt persoane din Curtea de Arges, trei barbati si cinci femei. Despre doua femei se stie ca una este internata la ortopedie, iar cealalta la ORL. Despre ceilalti sase nu sunt informatii certe, o parte ar fi la Terapie intensiva, altii ar fi decedati, lipsesc informatiile certe. Cert este ca opt dintre raniti sunt cu siguranta de la noi, de la Curtea de Arges. Între ei este un fost consilier local PNL si parintii unui fost consilier judetean PNL, cuscrii domunului Sandu Nichita”, a declarant, pentru mediafax.ro, primarul municipiului Curtea de Arges, Nicolae Diaconu.

UPDATE: Presa locala din Muntenegru a dat publicitatii listele cu persoanele care se afla in acest moment internate dupa teribilul accident in care 18 persoane si-au pierdut viata.

Potrivit autoritatilor medicale la spital au fost aduse 32 de persoane, dintre care trei au decedat la unitatea medicala Crne Gore. In prezent in aceasta se afla internati 22 de romani in stare constienta, doar cei care se afla inca in coma nu le-a fost stabilita identitatea.

Tragedia s-a produs in apropierea de manastirea Moraca, la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru.
Tragedia s-a produs in apropierea de manastirea Moraca, la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru.

 

Ortopedie si traumatologie:

1. Dobrin Maria
2. Carmen Dorobat
3. Marinescu Georgeta
4. Victor Vulpe
5. Roibu Gheorghe
6. Niculescu Ana Mihaela

Oftalmologie:

1. Mariana Sora
2. Dorobantu Liliana
3. Morar Maria Loredana
4. Dorobat Florin
5. Mester Elena
Chirurgie pectorala:
1. Roibu Elena
2. Robea Gabriela
3. Dumitriu Mariana
4. Hutchinson Olga Elena
5. Radu Rodica

ORL:

1. Sora Petre
2. Enescu Maria
3. Ciolan Elisabeta

Chirurgie digestiva:

1. Dana Elena Tamara

Chirurgie plastica:

1. Leescu Georgeta

Neurochirurgie:

1. Nitu Gheorghita

UPDATE: Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, şi-a anulat participarea la reuniunile CAE şi CAG din Luxemburg, urmând să plece la Podgoriţa pentru a coordona la faţa locului activităţile echipei operative din România, în cooperare cu autorităţile locale, pentru asistenţa victimelor accidentului.

Sursa foto: www.cdm.m
Sursa foto: www.cdm.m

UPDATE:  Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene, care transportă două echipe de evaluare, una medicală şi una consulară, ce vor acţiona pentru sprijinul şi recuperarea cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier de duminică, a aterizat luni dimineaţă la Podgoriţa. La bord se află şi secretarul de stat Raed Arafat.

Autocar

UPDATE: Numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentului din Muntenegru a crescut la 18, informează MAE, care a anunţat că a deschis două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbuşit.

Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate – 0214311259.

Autocar

Autocarul a derapat pe un pod din Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri.  Ministrul a precizat că autocarul avea plăcuţe de înmatriculare de România şi nu de Ucraina, aşa cum declarase poliţia anterior.

Autocar

„Într-un accident deosebit de grav, 13 persoane au murit şi alte 32 au fost rănite. Viaţa a şapte răniţi este în pericol”, a declarat ministrul pentru presa de la locul accidentului.

Ministrul a precizat că zeci de membri ai echipelor de salvare continuă să încerce să scoată alţi pasageri din caroseria autocarului în această locaţie foarte dificil de accesat.

Acesta nu a precizat naţionalitatea victimelor.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru.

Un pasager aflat în autocarul care s-a prăbuşit în Muntenegru, provocând moartea a 18 români, a declarat că şoferul era într-o depăşire şi avea viteză peste limită în momentul accidentului.
 

Autocar

Răniţii au fost spitalizaţi la Podgorica.

„Majoritatea răniţilor au răni foarte grave. Printre ei se numără şi un copil”, a declarat un medic de la un spital din Podgorica, Vladimir Dobricanin pentru televiziunea de stat muntenegreană RTGC.

Autocar

Autocarul a derapat pe un pod din Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri.

Accidentul s-a produs în jurul orei 18:00, ora României.

Acest drum îngust care duce spre coasta adriatică a Muntenegru este foarte periculos şi este cauza a numeroase accidente de maşină, scrie Mediafax.ro

banner

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un semafor, în BUCUREȘTI: „Este absurd!”
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
DE NERECUNOSCUT! Cum arată la 76 de ani Valentin Ceaușescu, ultimul fiu în viață al lui Nicolae Ceaușescsu
DE NERECUNOSCUT! Cum arată la 76 de ani Valentin Ceaușescu, ultimul fiu în viață al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce să pui la rădăcina ardeilor ca să crească mari, dulci și cărnoși. Secretul unei recolte bogate
Ce să pui la rădăcina ardeilor ca să crească mari, dulci și cărnoși. Secretul unei...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
Gabriela Cristea, acuzată că păcălește oamenii care comandă celebrii cozonaci: „Sesizați ANPC”
Gabriela Cristea, acuzată că păcălește oamenii care comandă celebrii cozonaci: „Sesizați ANPC”
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face curse de miercuri până duminică
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...