Uraganul Florence lovește coasta de est a SUA. Zeci de persoane au fost salvate dintr-un hotel inundat (video)

Autor: Cristian Lisandru
Publicat: 14/09/2018 | 18:17

Uraganul Florence lovește coasta de est a SUA, iar agresivitatea despre care avertizau specialiștii și-a făcut simțită prezența Mai multe orașe din Carolina de Nord au fost inundate. Uraganul va ajunge în următoarele ore în celelalte state americane aflate sub avertizare, iar autoritățile se așteaptă la pagube foarte mari. Peste 480 000 de oameni au rămas deja fără curent electric, iar furtuna este prezentată drept ”biblică”.

60 de persoane au fost salvate dintr-un hotel inundat de apele învolburate ale oceanului, scrie Daily Mail. Totul s-a petrecut într-un hotel din Jacksonville. Clădirea fusese inundată de apele oceanului și se afla pe punctul de a se prăbuși. Vântul extrem de puternic a produs o gaură în pereții motelului Motor Inn, iar acoperișul s-a prăbușit în timp ce mulți dintre turiști erau încă în camerele lor.

Nu au existat victime, din fericire, polițiștii și echipajele de pompieri intervenind la timp.

Uraganul Florence și amenințarea unor inundații catastrofale

Echipele de salvare au intervenit pentru a salva 150 de persoane și în orașul New Bern. Acestea refuzaseră să părăsească locuințele în timpul evacuării de zilele trecute.

Uraganul Florence a descins vineri dimineaţa (ora locală) pe coasta americană a Atlanticului, cu vânt puternic de până la 150 km pe oră, ploi diluviene şi ameninţarea unor inundaţii „catastrofale”, după cum au avertizat autorităţile. Florence a „aterizat” în Carolina de nord, în apropiere de Wrightsville Beach, la ora 07.15 (11.15), fiind precedată de rafale violente de vânt care au ridicat trombe de apă şi resturi şi au smuls semne de circulaţie.

Uraganul Florence rămâne în continuare periculos, deşi a fost retrogradat la categoria 1 pe scara Saffir-Simpson (de la 1 la 5), a menţionat Centrul naţional american pentru uragane (NHC). Totuși, sunt și semnale îmbucurătoare. În momentul de faţă, furtuna se deplasează către vest cu 9 km/h şi ar urma să slăbească în intensitate în cursul acestei zilei.

Citește și ”Prognoza meteo pentru weekend. Vești bune din partea meteorologilor”

Citește și...