UTA pune șampania la rece după succesul de la Mioveni: „E o victorie imensă!”

Publicat: 21/07/2020 | 00:33
UTA pune șampania la rece după succesul de la Mioveni: „E o victorie imensă!”

UTA a obținut prima victorie în play-off-ul promovării Ligii secunde și este cu un pas în Liga 1.

Formația pregătită de Laszlo Balint s-a impus cu scorul de 2-0 (1-0) în duelul susținut în deplasare cu CS Mioveni, rezultat care a șters cu buretele eșecul de pe teren propriu cu Turris, scor 4-3 dar și semieșecul înregistrat tot la Arad, scor 1-1 cu Petrolul.

„E o victorie imensă. Vreau să îi felicit pe băieți, pentru că au depășit un moment dificil. E un moment care arată puterea acestui grup, chiar dacă am suferit mult în acest meci, chiar dacă am fost nevoiți să cedăm inițiativa. Nu am făcut cel mai strălucit meci, dar ne bucurăm că am câștigat. În prima repriză am avut momente în care am arătat vulnerabilitate, însă, una peste alta, sunt trei puncte foarte mari. Mai sunt șase în joc și sper să ne îndeplinim obiectivul. Este a doua oară în acest play-off când începem foarte bine. Și cu Petrolul la fel. Am început bine repriza a doua, am marcat foarte repede și după parcă ne-am speriat un pic în momentul în care am marcat.Am făcut pasul înapoi, deliberat, deși nu trebuia să se întâmple asta. Nu mai contează, importante sunt puctele. E foarte important să fii echilibrat în acest play-off. Am reușit să ne închidem destul de bine, am marcat și acel gol pe final, am mai avut și alte ocazii importante. Repet, chiar dacă am suferit, e o victorie imensă”, a declarat Laszlo Balint, antrenorul principal al formației UTA la finalul partidei câștigate la Mioveni.

Cei care au adus cele trei puncte arădenilor în acest meci sunt Ursu (min.4) și Rus (min.86-pen.) echipa lui Claudiu Niculesu terminând duelul și cu un jucător mai puțin pe teren după ce Beța a văzut roșu în minutul 85.

În urma acestui rezultat, UTA și-a consolidat fotoliul de lider în play-off-ul Ligii secunde, cu 29 de puncte, în timp ce CS Mioveni a rămas pe locul 5 cu 21 de puncte.