Val de aer polar peste România! Se întorc ninsorile chiar de săptămâna asta

Publicat: 20/02/2019 | 15:04

Un val de aer polar se îndreaptă spre România, potrivit meteorologilor. Astfel, de joi, 21 februarie, se întorc ninsorile şi vremea se va răci accentuat, în toată ţara.

Joi, în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţãrii, cerul va fi mai mult noros, iar izolat ziua şi pe arii extinse noaptea se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, iar la munte mai ales sub formã de ninsoare şi lapoviţă, a precizat meteorologul Alina Șerban, la Antena 3. În a doua parte a nopţii, în estul şi sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei, treptat, vor predomina lapoviţa şi ninsoarea. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare şi doar pe arii restrânse, în a doua parte a intervalului, va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri îndeosebi ziua, în Moldova, la munte (mai ales pe creste) şi doar pe suprafeţe mici şi la cote mai reduse în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa între 4 şi 13 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 4 grade Celsius. Vremea va continua să se răcească, vineri, astfel că temperaturile diurne vor deveni apropiate de cele specifice perioadei, iar cele nocturne vor fi mai coborâte decât acestea.

În prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, apoi aria de nebulozitate şi de precipitaţii se va restrânge treptat către regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 şi 9 grade Celsius. Noaptea, local, va fi ger mai ales în nordul şi în centrul ţării, iar minimele termice se vor încadra între -12 şi -2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -20 de grade Celsius. La munte, în următoarea perioadă, în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei va predomina ninsoarea, în Banat, Crişana şi Maramureş ploaia şi lapoviţa, iar în restul teritoriului ziua va fi ploaie şi lapoviţă, iar din orele serii treptat vor predomina ninsorile. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi va avea viteze mai mari la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea. Chiar dacă, zilele acestea, am avut parte de adevărate zile de primăvară, luna aceasta a debutat tot cu un val de aer polar peste România, când au fost și -14 grade Celsius.

Aflăc cum va fi vremea până pe 3 martie 2019. Se întorc ninsorile și temperaturile scad!

Citește și...