Van de Beek la Man. United

Publicat: 03/09/2020 | 14:03
Van de Beek la Man. United

Manchester United a anunțat transferul mijlocașului olandez Donny Van de Beek, de la Ajax Amsterdam, pentru 35 de milioane de lire sterline, sumă la care se pot adăuga încă 5 milioane, reprezentând bonusuri de performanță.

Jucătorul de 23 de ani a semnat un contract pe cinci sezoane și va putea debuta chiar în primul meci al stagiunii din Premier League, împotriva lui Crystal Palace, pe 19 septembrie. Van De Beek a marcat 41 de goluri în cele 175 de meciuri disputate în tricoul Ajax-ului, contribuind din plin la parcursul de poveste al olandezilor în ediția 2018-2019 a Champions League, care s-a oprit în semifinale.

Donny Van de Beek este primul transfer al verii pentru Man. United, care dorește să îl transfere și pe Jadon Sancho, dar nu a căzut de acord cu Borussia Dortmund în privința sumei de transfer. La gruparea de pe Old Trafford, Van de Beek va purta tricoul cu numărul 34 ca un tribut adus fostului său coechipier de la Ajax, Abdellak Nouri, care a trebuit să se retragă prematur din fotbal din cauza unei afecțiuni a creierului ce a urmat stopului cardiac suferit la un meci de pregătire în vara lui 2017.