Veste bună în lupta cu noul coronavirus! O localitate din România a ieșit de pe lista zonelor carantinate

Publicat: 23/08/2020 | 18:15
Veste bună în lupta cu noul coronavirus! O localitate din România a ieșit de pe lista zonelor carantinate

Veste bună în lupta cu noul coronavirus. Localitatea Greci din județul Olt a ieșit din carantină, după ce în ultimele două săptămâni nu a mai fost înregistrat niciun caz COVID-19.

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, spune că hotărârea de a carantina localitatea a fost luată după ce numărul persoanelor infectate cu SARS-COV2 a crescut.

„Aceste măsuri au avut caracter temporar, pe o perioadă de 14 zile. Perioada se finalizează astăzi (duminică-n.r.). Se va reveni la regimul normal de viaţă. (…) Nu avem motive să prelungim această măsură de carantinare zonală întrucât numărul persoanelor pentru care s-a impus această măsură, prin evaluarea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV2, realizată de către DSP, nu a crescut”, a spus Homorean.

CITEȘTE ȘI: Despărțire-șoc la Puterea Dragostei! Andreea Pirui și Marius și-au spus adio la puțin timp după ce bărbatul a cerut-o de soție

Coronavirus, duminică, 23 august

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat și numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului, în ultimele 24 de ore. Astfel, nu mai puțin de 39 de oameni au fost răpuși de COVID-19. Iar bilanțul de la începutul pandemiei este de 3.272.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.370. Dintre acestea, 480 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.652.644 de teste. Dintre acestea 13.274 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.415 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 5.859 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.929 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.677 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 29.526 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 37 persoane.

CITEȘTE ȘI: Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: „Cu siguranţă vom vedea o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, după începerea şcolii”