Vestea care bagă groaza în petrecăreți! Riscă închisoarea de la 1 la 5 ani! Au dreptul la o încercare

Publicat: 20/02/2019 | 09:27
Vestea care bagă groaza în petrecăreți! Riscă închisoarea de la 1 la 5 ani! Au dreptul la o încercare

Petrecăreții de la bloc au motive să fie panicați! Poliţiştii le pot face dosar penal pentru care riscă până la 5 ani de închisoare. Asta dacă faceți gălăgie în timpul nopții, iar agenții sunt chemați de vecini, pentru a doua oară. Pentru prima greșeală, primiți amendă.

Măsură ar putea fi adopatata anul acesta, printr-un proiect de modificare a Legii ordinii şi liniştii publice.

Plângerile celor care nu pot dormi sunt dese. Petrecăreţii ignoră în general că de la ora 22 şi până la 8 dimineaţă nivelul de zgomot legal este de cel mult 25 de decibeli.

Mulţi nu iau amenzile în serios şi îşi văd de treaba. De la începutul anului şi până acum, în Capitală, jandarmii au dat 153 de sancţiuni contravenţionale, iar poliţiştii locali, 110. De cele mai multe ori, agenţii au fost chemaţi de câte două sau trei ori la aceleaşi sesizări, însă de fiecare dată, scandalagiii au scăpat doar cu o amendă.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București: “Iniţial, având în vedere pericolul social al faptei care nu e unul atât de grav, se aplică avertismente sau sanctiuni contravenţionale în cuantumuri mici.”

Pe viitor, însă, Ministerul de Interne vrea să modifice legea privind liniştea publică.

“Noi am propus ridicarea pragului de sancţionare din plan infracţional chiar şi în plan penal”, a spus Carmen Dan, ministrul de la Interne.

În prima fază, cei care îşi vor irita semenii pot fi amendaţi cu 1500 de lei. Dacă nu se potolesc, li se face dosar penal şi să riscă închisoare de la 1 la 5 anim scrie stiri.magazinuldecase.ro..

Citește și...