Vestea pe care toți românii o așteptau! Când ar putea fi redeschise, de fapt, restaurantele

Autor:
Publicat: 04/07/2020 | 22:37
Vestea pe care toți românii o așteptau! Când ar putea fi redeschise, de fapt, restaurantele

Pandemia de coronavirus din întreaga lume a adus o mulțime de schimbări în viața oamenilor. În România, terasele s-au redeschis pe data de 1 iunie, iar de atunci, patronii restaurantelor așteaptă celălalt pas: cel al redeschiderii restaurantelor. 

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Guvernului, restaurantele ar putea să se redeschidă pe data de 9 iulie, iar odată cu aacest lucru, românii vor trebui să respecte reguli stricte, pentru evitarea răspândirii epidemiei de COVID-19.

NU RATA – ORBAN FACE PRIMUL PAS: VREA REDESCHIDEREA RESTAURANTELOR! DISCUȚIE CU PATRONATUL HORECA

Ce spune Ludovic Orban despre redeschiderea restaurantelor

Ludovic Orban a vorbit despre redeschiderea restaurantelor și a menționat faptul că nu pot avea loc controale la orice terasă și la orice restaurant, însă face un apel la gradul de înțelegere al oamenilor și la modul în care aceștia pot gestiona situația.

„În măsura în care se ajunge la o întelegere legată de un set de reguli care să fie asumate şi de reprezentanţii HoReCa, noi avem disponibilitatea să deschidem restaurantele.(…)Patronii de terase trebuie să facă o informare a clienţilor cu privire la regulile care trebuie respectate, astfel încât clientul să ştie foarte clar în momentul în care vine aceste lucruri simple. (…) Autorităţile statului nu pot să fie prezente în fiecare terasă, în fiecare restaurant, în fiecare magazin, în fiecare mijloc de transport în comun.
Există o prezenţă, se fac controale, se dau sancţiuni, se dau amenzi, s-au şi suspendat autorizaţii pentru anumite firme care nu au respectat regulile. Trebuie transportatorul, de exemplu, să aibă grijă, firmele, managementul companiilor sau cei care sunt implicaţi să fie alături de noi în respectarea regulilor. Nouă ne este foarte greu să controlăm tot şi nici nu e bine să controlezi tot într-o societate. Hai să fim cinstiţi, dacă îşi asumă cineva, înseamnă că vrea să controleze orice se întâmplă, în orice activitate, înseamnă că ne întoarcem cu 30 de ani în timp”, a declarat premierul, la B1Tv.