Vești proaste pentru microbiști: „Vom permite prezenţa spectatorilor când cifrele de infectări cu coronavirus vor ajunge către zero!”

Publicat: 08/07/2020 | 10:23
Vești proaste pentru microbiști: „Vom permite prezenţa spectatorilor când cifrele de infectări cu coronavirus vor ajunge către zero!”

Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a ținut într-o conferință de presă să le răspundă oficialilor din fotbalul românesc care zilnic fac presiuni și cer ca stadioanele să fie deschise spectatorilor.

Minsitrul a declarat că prezenţa spectatorilor pe stadioanele de fotbal din România va fi permisă atunci când în țara noastră numărul persoanelor infectate cu coronavirus va fi către zero sau în descreștere.

„Din păcate, situaţia actuală reflectată de cifrele îngrijorătoare ne impun menţinerea acelei restricţii privind participarea spectatorilor la competiţii. Nu e doar în România acest lucru. Competiţiile sportive sunt incomplete pentru că spectatorii nu sunt în tribune, însă e o măsură care nu face decât să protejeze sănătatea sportivilor. Ar fi hazardat din partea mea să ofer o perspectivă de timp în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne creează noi reguli pentru a încerca să protejeze sănătatea populaţiei. Din păcate, ne pregătim pentru vremuri nu prea bune. Probabil că vom permite prezenţa spectatorilor când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere. Însă vă asigur că suntem pregătiţi pentru a crea cadrul legislativ şi modalitatea de păstrare a distanţei sociale care să asigure prezenţa spectatorilor pe stadioane. Dar numai în condiţiile în care cifrele vor coborî”, a declarat Ionuț Stroe.

Ministrul Tinereului și Sportului a precizat totodată că există posibilitatea ca meciul naţionalei României din toamnă din cadrul Ligii Naţiunilor să se dispute cu spectatori.

„M-aş bucura ca atunci să revenim la normalitate socială. Şi nu numai la sport, ci şi în viaţa de zi cu zi. Mi-au scris suporterii, unora le înţeleg nemulţumirea şi frustrarea, în timp ce alţii ne sprijină. Ne bucură interacţiunea cu ei, chiar dacă au fost momente când am fost acuzaţi. Dar trebuie să înţelegem că nu ministrul Tineretului şi Sportului şi nici instituţiile statului nu restricţionează aceste lucruri, ci pandemia. Se ştiu preferinţele mele din zona fotbalistică, am o comunicare cu suporterii Craiovei de dinainte de a ajunge ministru. Foarte mulţi mi-au scris şi e bine că mesajul este acelaşi. Ei se pregătesc de o bucurie şi toţi sperăm să ajungem la finalul campionatului să ne bucurăm. Mă refer la cei care susţinem Universitatea Craiova”, a conchis Stroe.

După cum bine știți, Liga 1 s-a reluat la mijlocul lunii iunie iar Liga a 2-a săptămâna trecută, partidele disputâându-se însă fără spectatori.