Victorie în extremis pentru BATE Borisov în finala „Cupei Belarusului” cu Dinamo Brest!

Autor: Cristian P
Publicat: 25/05/2020 | 12:07
Victorie în extremis pentru BATE Borisov în finala „Cupei Belarusului” cu Dinamo Brest!

BATE Borisov a câştigat ediția 2019-2020 a „Cupei Belarusului”, învingând-o dramatic cu scorul de 1-0 după prelungiir pe campioana en-titre Dinamo Brest.

După cele 90 de minute regulamentare de joc, scorul a fost 0-0, astfel că s-a trecut la prelungiri. Când partida se îndrepta spre loviturile de departajare, fundaşul Zahar Volkov a adus succesul celor de la BATE cu un gol marcat la ultima fază a celei de-a doua reprize de prelungiri, mai exact în minutul 120+1.

Acesta este primul trofeu pentru BATE Borisov după o pauză de cinci ani, ultima cupă a Belarusului fiind câștigată de formația din Borisov în 2015. BATE, care în urmă cu doar câteva zile se impunea cu 3-1 în „Premier League” pe terenul lui Dinamo Brest, și-a luat astfel o bine meritată revanță după finala pierdută în fața marii rivale în urmă cu doi ani în ultimul act al „Cupei Belarusului”, scor 3-2.

În altă ordine de idei, în „Premier League”, BATE este lider cu 22 de puncte după 10 runde în timp ce Dinamo Brest, campioana en-titre, ocupă doar locul 8, cu 13 puncte.

Cea de-a XI-a rundă din „Premier League” este programată la sfârșitul acestei săptămâni. Campioana Dinamo Brest va evolua în deplasare pe terenul celor de la Rukh Brest în timp ce BATE Borisov va evolua pe teren propriu cu Isloch.

Citește și...