Victorie rasunatoare a familiei lui Gigi Becali! Afla cine este la un pas sa puna sechestru pe conturile statului roman!

Publicat: 06/10/2013 | 00:06
Victorie rasunatoare a familiei lui Gigi Becali! Afla cine este la un pas sa puna sechestru pe conturile statului roman!

Cancan.ro dezvaluia in vara ca unul dintre nepotii lui Gigi Becali are de primit peste 65 de milioane de euro din partea statului roman in schimbul unui teren. Statul a acceptat ca are de platit, dar cand a venit vorba sa si achite banii, s-a razgandit!

La acea vreme, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) anunta ca Vasile Geambazi (32 de ani, fiul uneia dintre surorile lui Gigi Becali) va primi banii, insa nu toti o data cum ar fi visat tanarul proprietar al terenului, ci din 2014 incolo si nu integral, ci in cinci transe intinse pana in 2019.

Geambazi a atacat imediat decizia si a cerut instantei executarea silita a ANRP. Practic, nepotul lui Becali soma ca in termen de zece zile sa primeasca toti banii! Hotararea judecatorilor a venit ca o lovitura de ciocan: s-a admis cererea, iar Geambazi poate sa puna sub sechestru conturile statului roman!

Vasile Geambazi este nepotul preferat al latifundiarului din Pipera
Vasile Geambazi este nepotul preferat al latifundiarului din Pipera

Reprezentantii ANRP au contestat deja executarea, astfel incat acum totul mai depinde de o singura sedinta de judecata! Contactati de Cancan.ro, oficialii Autoritatii spun ca au legea de partea lor: “Aceasta suma nu poate fi executata deoarece Legea nr. 165/2013 stabileste cu claritate procedura care trebuie urmata si anume plata despagubirilor se face in termen de cinci ani, in transe anuale egale, incepand cu 1 ianuarie 2014”.

La 32 de ani, Vasile Geambazi a primit de la unchiul sau fraiele celor mai importante afaceri ale familiei. Impreuna cu tatal lui, Constantin Geambazi, Vasile detine 93% din clubul Steaua! Mai mult, absolvent al unei universitati private, el administreaza si firma Arcom (in portofoliul careia se afla multe dintre terenurile latifundiarului).

Increderea pe care Gigi Becali i-a aratat-o de-a lungul timpului lui Vasile arata ca acesta ar fi nepotul preferat al milionarului si nicidecum Lucian, asa cum sustinea o anumita parte a presei.

Nu doar ca i-a incredintat actiuni la Steaua sau i-a dat pe mana firma Arcom, dar l-a pus sa conduca si cea mai mare sera din Europa pe care Becali o detine la Popesti-Leordeni. La momentul la care a devenit proprietarul serelor, Becali declara: “Am de gand sa investesc 20 de milioane de euro. De sere se va ocupa nepotul meu, Vasi! Eu doar i-am dat banii!”

Gigi Becali i-a incredintat nepotului preferat mare parte din afacerile lui
Gigi Becali i-a incredintat nepotului preferat mare parte din afacerile lui

In urma cu cativa ani, presa scria ca, dupa ce si-a cumparat un Rolls Royce, Becali i-a facut cadou vechea sa limuzina, Maybach, chiar lui Geambazi Jr. – „Vasi”, cum il alinta omul de afaceri. Nepotul lui Gigi este un adevarat colectionar de masini de lux, el detinand, printre altele, si un Maserati, cu care, la un moment dat, a avut un accident in Pipera.

Adrian Nicolae

banner


Citește și...