VIDEO / Atentat în New York: „Au fost două explozii, la scurtă distanţă una de alta! A fost înfricoşător”. Autorităţile au făcut public numele atacatorului

Publicat: 11/12/2017 | 17:39
VIDEO / Atentat în New York: „Au fost două explozii, la scurtă distanţă una de alta! A fost înfricoşător”. Autorităţile au făcut public numele atacatorului

Autorităţile din SUA sunt în alertă, după ce o explozie a avut loc lângă o staţie de autobuz din New York. Potrivit New York Post, care citează surse apropiate anchetei, un atacator sinucigaş ar fi încercat să detoneze un dispozitiv în staţia de autobuz Port Authority. Suspectul a fost reţinut după poliţie.

 

UPDATE 17:24 – Trei oameni au fost răniţi în New York, după ce un bărbat a detonat un dispozitiv improvizat într-o staţie de autobuz aglomerată. Este vorba despre un bărbat de 27 de ani, identificat drept Akayed Ullah. Pentru moment, motivele pentru care a comis acest atac sunt necunoscute, au anunţat jurnaliştii de la CNN.

Suspectul a fost dus la un spital, unde medicii îi tratează arsurile suferite la nivelul corpului, după ce a detonat un dispozitiv improvizat care era asupra sa. O altă ipoteză este că dispozitivul s-ar fi detonat prematur.

UPDATE 16:24 – „Din primele indicii de la locul incidentului, băbatul a purtat un dispozitiv improvizat, ataşat de corpul său, pe care l-a detonat în mod intenţionat”, a spus comisarul de poliţie James O’Neil.

La rândul său, primarul newyorkez Bill de Blaiso a precizat că „a fost o tentativă teroristă”.

UPDATE 15:50 – Mai mulţi oameni au fost răniţi, după ce un dispozitiv a explodat într-o staţie de autobuz din New York, titrează jurnaliştii de la nypost.com.

Francisco Ramirez a povestit, pentru CNN, că în jurul orei locale 7.45 a auzit două explozii, chiar dacă purta căşti.

„Din ce am văzut, a sunat de parcă ar fi avut loc la metrou. Au fost două explozii, la scurtă distanţă una de alta. În timp ce încercam să mă îndepărtez, am văzut numeroşi poliţişti la fiecare intrare. A fost înfricoşător. Era goarte mult haos, dar nu am văzut răniţi”, a declarat el.

MOMENTUL EXPLOZIEI din New York

Incidentul s-a petrecut în zona Avenue 8th şi strada West 44. Potrivit primelor informaţii, o persoană a fost arestată, după ce dispozitivul său a fost detonat parţial în interiorul unui tunel.

Zona a fost evacuată, deoarece există suspiciuni privind existenţa unui al doilea dispozitiv.

Poliţia new-yorkeză a anunţat pe Twitter că o explozie „de origine necunoscută” a avut loc la intersecţia dintre 42nd Street şi 8th Avenue, în centrul Manhattanului.

UPDATE 15:41 – Un suspect a fost arestat în urma deflagraţiei puternice care a avut loc în apropiere de Times Square. Autorităţile au evacuat o zonă majoră de transport din Manhattan. Vă reamintim că în urmă cu puţin timp în New York a avut loc o explozie, provocată de un dispozitiv exploziv improvizat

Ştirea iniţială:

La scurt timp după producerea deflagraţiei, autorităţile americane nu au declarat dacă au de-a face cu un atentat. Cel puţin o persoană a fost rănită în urma exploziei. Mai multe echipaje intervin la faţa locului.

Poliţia a anunţat că o persoană este în custodie, însă nu se cunoscmai multe informaţii. Autogara în care a avut loc explozia este cea mai aglomerată din SUA, are peste 65 de milioane de pasageri anual. 

Citește și...