VIDEO. Codul portocaliu a făcut ravagii în Argeș! O moară a izbucnit în flăcări de la un fulger, mai mulți copaci doborâți și autoturisme distruse

Autor:
Publicat: 21/05/2020 | 10:23

A fost prăpăd în mai multe județe din sudul țării aflate sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. În Argeș pompierii au intervenit la foc continuu după ce mai mulți arbori s-au prăbușit pe carosabil și au blocat traficul, iar la Mioveni un autoturism a fost distrus de bucăți căzute de pe acoperișul unui bloc. Și o moară a luat foc în miez de noapte de la un fulger.

La Merișani și Mioveni mai mulți arbori s-au prăbușit pe șosea din cauza rafalelor puternice de vânt. Codul portocaliu a adus vijelie în toată regula în Argeș.

Pompierii au intervenit în toate situațiile alertate pentru a degaja carosabilul. La Mioveni și un autoturism a fost avariat puternic după ce bucăți din acoperișul unui imobil din oraș au fost smulse de vânt și s-au prăbușit peste mașină.

În Micești, o gospodărie a fost inundată și oamenii au fost nevoiți să apeleze la pompieri pentru a scoate apa din curte.

CITEȘTE ȘI: Ghinioanele se țin lanț de el! Adrian Titieni, dat în judecată de propria fiică, la scurt timp de când Alexandru Papadopol i-a „suflat” nevasta

O moară a izbucnit în flăcări de la un fulger

Furtuna a culminat cu un incendiu izbucnit la o fostă moară din localitatea Bogați, posibil provocat de o descărcare electrică. La fața locului s-au deplasat pompierii cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Două ore s-au luptat cu flăcările. Din interior au ars circa 500 kg de plante furajere.

CITEȘTE ȘI: Diana Munteanu, aproape de anorexie!? Vedeta Antenei 1 e de nerecunoscut și își îngrijorează fanii. FOTO


În toată țara a rămas în vigoare și astăzi, până la ora 23.00, o informare meteo de instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.