VIDEO O ploaie de meteoriţi i-a făcut pe ruşi să creadă că a venit Apocalipsa! Peste 500 de oameni au fost răniţi

Publicat: 15/02/2013 | 13:52
VIDEO O ploaie de meteoriţi i-a făcut pe ruşi să creadă că a venit Apocalipsa! Peste 500 de oameni au fost răniţi

O ploaie de meteoriţi care s-a abătut astăzi peste regiunea rusă Urali a făcut peste 500 de victime.

În această dimineaţă, o ploaie de meteoriti a provocat explozii violente în stratul inferior al atmosferei deasupra regiunii Urali şi unor regiuni din centrul Rusiei, explozii al căror suflu a spart ferestrele unor imobile, scriu agenţiile ruse citând autorităţi şi martori, potrivit Mediafax.

 „A fost o ploaie de meteoriţi, dar fără ca fragmente să ajungă pe sol. Un meteorit a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestre în mai multe localităţi„, a anunţat un purtător de cuvânt al filialei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă

Potrivit unor surse neoficiale, se pare că meteoritul de deasupra regiunii Celiabinsk a fost interceptat şi distrus de un avion de apărare al unei baze militare. Pilotul a lansat o rachetă spre meteorit când acesta de afla la o distanţă de 20 de kilometri altitudine, impactul cu Pământul fiind astfel evitat.

Din primele informaţii, 500 de oameni au fost răniţi de ploaia de meteoriti, iar pagubele produse nu au fost incă estimate.

 

Citește și...