Vine marele cutremur în România, în noaptea asta?! INFP, în alertă

Publicat: 26/10/2019 | 17:03
Vine marele cutremur în România, în noaptea asta?! INFP, în alertă

Teama de un cutremur major este permanentă, iar foarte mulți români se așteaptă ca, în perioada următoare, să avem parte de un cutremur cu magnitudine mare. Totuși, unii dintre ei își aduc aminte că anul trecut, spre exemplu, am avut parte de un cutremur chiar în noaptea în care s-a trecut la ora de iarnă, iar speculațiile nu lipsesc nici de această dată.

Se va întâmpla, din nou, chiar în această noapte? În ultima perioadă, România a fost zguduită de foarte multe cutremure. Numai în două luni, de altfel, discutând despre septembrie și octombrie, specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului au publicat informații referitoare la… 20 de cutremure care au avut loc, mai ales, în zona seismică Vrancea.

Mișcările tectonice nu au au avut o magnitudine foarte mare, cel mai puternic dintre ele având 3,6 pe scara Richter. Anul trecut, chiar în noaptea în care România a trecut la ora de iarnă, a avut loc cel mai puternic seism din ultimii ani, cu o magnitudine de 5.8 pe scara Richter.

Lista celor mai puternice cutremure din România:

– 1802: magnitudine 7,9 grade pe scara Richter

– 1812: magnitudine 6,5

– 1829: magnitudine 7,3 grade pe scara Richter

– 1838: magnitudine 7,5

– 1908: magnitudine 7,1 grade pe scara Richter

– 1940: magnitudine 7,7

– Pe 4 martie 1977, România a fost afectată de un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter, soldat cu mii de victime şi însemnate pagube materiale.

– 1986: magnitudine 7,1.

 

Citește și...